UDAR TURSKIH HAKERA NA BEČKI AERODROM: Grupa “Aslan Neferler” najavila nove sajber napade!
Foto: Printscreen Heute.at

austrijska policija pokrenula istragu

UDAR TURSKIH HAKERA NA BEČKI AERODROM: Grupa “Aslan Neferler” najavila nove sajber napade!

Austrija -

BEČ - Turski hakerski kolektiv “Aslan Neferler” je na internetu preuzeo odgovornost za pokušaj sajberskog napada na bečki aerodrom Svehat (Schwechat).

Austrijska policija saopštila je da istražuje da li iza neuspelog hakerskog napada na sajt aerodroma u Beču u petak stoji ova turska hakerska grupa.

Ta grupa, čiji naziv u prevodu s turskog znači "Vojnici lavovi", preuzela je na Tviteru odgovornost za prošlonedeljni hakerski napad, navodeći da ga je izvela u znak protesta zbog "rasizma" uprave bečkog aerodroma. Turski hakeri, su najavili su nove napade.

Hakeri su naveli da su grupi turskih državljana protekle nedelje uskraćene humanitarne vize za napuštanje bečkog aerodroma, zbog čega nisu mogli da prenoće u hotelu posle prinudnog sletanja njihovog aviona u Beč, već su noć proveli u tranzitnoj zoni. Grupa je okarakterisala postupak aerodromskih vlasti kao "napad na islam i tursku državu".

Odnosi Turske i Austrije zahladneli su pošto je austrijski kancelar Kristijan Kern nedavno izjavio da zbog čistki sprovedenih u Turskoj posle pokušaja puča, EU treba da prekine pregovore o prijemu te zemlje u članstvo.

Turska je prošlog meseca uručila protest ambasadi Austrije u Ankari jer je na monitorima sa informacijama za putnike na bečkom aerodromu pisalo da "Turska dozvoljava seksualne odnose s decom mladjom od 15 godina".

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track