BIVŠI KANCELAR NA NOVOJ POZICIJI: Guzenbauer na čelu Nadzornog odbora Novomatika!

odluka 21. septembra

BIVŠI KANCELAR NA NOVOJ POZICIJI: Guzenbauer na čelu Nadzornog odbora Novomatika!

Austrija -

BEČ - Nakon redovne godišnje skupštine 21. septembra bivši predsednik SPÖ biće postavljen na čelo Nadzornog odbora koncerna igara na sreću Novomatik

Kako je rečeno akcionarsko društvo koncerna igara na sreću koji se bori za kazina Austrije koja su delimično u državnom vlasništvu, nakon godišnje skupštine zakazane za 21. septembar , na čelo nadzornog odbora će postaviti bivšeg kancelara Alfreda Guzenbauera .

Guzenbauer je već bio u nadzornom odboru Novomatikove ćerke firme Lavlja Zabava ( Löwen Entertainment) i godinama unazad je savetovao Novomatik u Južnoj Americi i Istočnoj Evropi, tako da je sa koncernom i više nego dobro upoznat.

Dugogodišnji predsednik nadzornog odbora Herbert Lugmajer ( Herbert Lugmayr, 79 ) se na lični zahtev povlači sa dužnosti nakon 18 godina. Bivši ugledni bankar važi za velikog prijatelja vlasnika Novomatik-a Johan Grafa ( Johann F. Graf ) te će stoga njegovo novo zaduženje biti konsultant upravnog odbora koncerna.

c

Sa Guzenbauerom na čelu nadzornog odbora , industrijalac Graf je odigrao pravi šahovski potez. SPÖ već duže vremena ne važi za prijatelja igara na sreću, tako da Guzenbauer predstavlja dobru osnovu za razgovore sa kancelarom Kristian Kernom ( Christian Kern ) . Ne treba umanjiti ni činjenicu da je Guzenbauer dobar prijatelj direktora Casinos Austria AG koja je u većinskom vlasnistvu države, Karla Štosa .

Kao preduzetnik , Guzenbauer ima status najuspešnijeg bivšeg kancelara . On je šef nadzornog odbora u Štrabagu građevinskom preduzeću Hans Peter Haselštainera (Hans Peter Haselsteiner) kao i u Signa-Grupi, Nekretnine-Zampanos ( Immobilien-Zampanos ) u vlasništvu Rene Benko-a.

U svojoj konsultantskoj firmi Guzenbauer ( Projektentwicklung & Beteiligung GmbH) koja posluje od 2008. god. ostvario je kumuliranu dobit u iznosu od 5,7 miliona evra .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track