SEBASTIJAN KURC U UN: Radikalni islamisti su ozbiljna opasnost za Zapad
Foto: Fonet/AP

Upozorenje

SEBASTIJAN KURC U UN: Radikalni islamisti su ozbiljna opasnost za Zapad

Austrija -

Šef austrijske diplomatije je Kurc je tokom svog govora pred Ujedinjenim Nacijama izjavio da je "globalizacija činejnica“, te joj je stoga potrebna i snažna spoljna politika.

"Potreban nam je snažan uticaj Ujedinjenih Nacija , kako bi se obezbedila sigurnost, stabilnost i povratilo poverenje građana, i Austrija će dati svoj snažan doprinos“, rekao je Kurc tokom zasedanja.

Kako je objavio Esterjh, Kurc je upozorio na ozbiljnu opasnost koja dolazi od strane radikalnih islamista, čiji se ujedinjeni borci pridružuju islamskoj miliciji i na taj način mogu ozbiljno da ugroze bezbednost zapadnih zemalja. Ove tvrđe je potkrepio činjenicom da su nedavno, na sreću, osujećeni planirani teroristički napadi.

Šef diplomatije SAD Džon Keri pozvao je Kurca na večeru u hotelu "Valdorf Astoria" da bi usaglasili zajedničke mere i akcije protiv širenja radikalizacije.

Empajer stejt bilding u bojama Austrije

Dok je ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc u sredu veče držao svoj govor na 71. Generalnoj skupštini UN na Menhetnu, poznata građevina Empajer stejt bilding je bila u bojama Austije: crveno-belo-crvena.

Iako se to duguje jednom gala koncertu filharmonije u Njujorku, bila je to slika sa snažnom simbolikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track