KOBRE POKVARILE ŽURKU: Narko diler bio u bekstvu 14 godina, uhapsili ga dok je slavio 50. rođendan
Foto: Printscreen Krone.at

konačno iza rešetaka

KOBRE POKVARILE ŽURKU: Narko diler bio u bekstvu 14 godina, uhapsili ga dok je slavio 50. rođendan

Austrija -

MITERŠLAG - Austrijska specijalna policijska jedinica Kobra uhapsila Petera S. (50), narko-dilera i bivšeg šefa bande „Bats“, posle 14 godina intenzivne potrage.

Osumnjičeni se tereti da je godinama krijumčario proizvode od kanabisa i amfitamine iz Holandije u Austriju gde ih je dilovao.

Begunac Peter S. proslavljao je u mestu Miteršlag (Mitterschlag) u Donjoj Austriji svoj pedeseti rođendan u odabranom krugu prijatelja, kada su na proslavu iznenada upali specijalci Kobre i za jubilarni rođendan slavljeniku umesto poklonima stavili lisice na ruke.

Lisice za 50. rođendan...  Foto printscreen nachrichten.at
Lisice za 50. rođendan... Foto printscreen nachrichten.at

Policija je na imanju Petera S. pronašla plantažu kanabisa i sakrivene amfitamine. Za osumnjičenim su organi reda tragali još od 2002.godine, kada im je za dlaku izmakao. Policija je tada uhapsila narko kurire, koji su za njega prevozili drogu iz Holandije u Austriju. Tada je izdata međunarodna poternica, međutim osumnjičeni je punih 14 godina uspevao da ostane neotkriven.

„Još uvek nemamo podatke, gde se osumnjičeni krio poslednjih 14 godina. U Austriji je verovatno živeo pod lažnim identitetom“, izjavila je Gisbert Vindišhofer (Gisbert Windischhofer) iz kriminalističkog ureda Gornje Austrije. Policija je, kako navodi Vindišhofer, slučajno naletela na podatke o beguncu, dok je istraživala sasvim drugi slučaj.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track