AZILANTI DILOVALI DROGU U AUSTRIJI: Kod uhapšenih Avganistanaca pronađeno 50.000 evra!
Foto: Printscreen Krone.at

pohapšeni dileri

AZILANTI DILOVALI DROGU U AUSTRIJI: Kod uhapšenih Avganistanaca pronađeno 50.000 evra!

Austrija -

BEČ - Pripadnici policije i specijalne antiterorističke jedinice ( WEGA ), uhapsili su u utorak trojicu avganistanskih izbeglica pod sumnjom da su krijumčarili drogu.

Kod njih je pronađeno 50.000 evra koji potiču od prodaje kanabisa. Oni su kako je saopštila policiji tokom 2016. širom Austrije prodali oko 50 kilograma ove vrste narkotika.

Klupko je počelo da se odmotava kada je jedan od poslovnih partnera kriminalne organizacije upao u mrežu istražitelja u Gracu. Osumnjičeni koji se nalazi u zatvoru Jakomini, tokom ispitivanja otkrio je svoje avganistanske dobavljače.

Inspektori u Gracu su zatim o celom slučaju obavestili svoje kolege u Beču. Pripadnici policije i specijalne antiterorističke jedinice su zajedno u koordinisanim akcijama na dve lokacije u Beču – opštinama Favoriten i Brigitenau , u ranim jutarnjim satima uhapsili avganistanski kriminalni trio.

ako se navodi trojica 21-godišnjaka su se intenzivno bavili krijumčarenjem droge od početka 2016. godine. Dvojica uhapšenih Avganistanaca primala su od države Austrije socijalnu pomoć, dok je treći uhapšeni u procesu dobijanja azila, koji će mu po svemu sudeći posle hapšenja biti uskraćen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track