NJEGOVI ANĐELI ČUVARI STIGLI U ZADNJI ČAS: Migranti izvukli povređenog Austrijanca iz ledene reke!
Foto: Profimedia

okliznuo i pao u vodu

NJEGOVI ANĐELI ČUVARI STIGLI U ZADNJI ČAS: Migranti izvukli povređenog Austrijanca iz ledene reke!

Austrija -

ANDORF - Dva azilanta iz Avganistana spasila su u subotu penzionera Jozefa H.(64) od utapanja.

Naime, šezdesetčetvorogodišnji penzioner Jozef H. šetao je pored reke Pram u mestu Andorf kada se iznenada okliznuo i pao.

Pri padu udario je glavom u jedan kamen, a zatim se skotrljao i upao u ledenu vodu, koja je na tom mestu duboka oko tri metra. Iako je nesrećni penzioner zadobio veliku posekotinu na glavi iz koje je šikljala krv, on je na sreću ostao pri svesti i poslednjim atomima snage uspevao da glavu održi iznad vode, uprkos hladnoći i natopljenoj odeći, koja ga je vukla na dno rečnog korita.Međutim penzioner je imao neverovatnu sreću.

Abdulah B. i njegov prijatelj Vahidulah (Foto krone.at)
Abdulah B. i njegov prijatelj Vahidulah (Foto krone.at)

Naime, tridesetsedmogodišnji Abdulah B. i njegov prijatelj Vahidulah Q. (30), koji su prolazili blizu mesta gde se penzioner borio za život, čuli su u poslednjem trenutku njegove već iznemogle pozive u pomoć. Dvojica azilanata nisu oklevala i odmah su skočila u ledenu vodu i izvukli Jozefa H. Penzioner je hospitalizovan u bolnici.

Abdullah B. naveo je u razgovoru za list Krone, da su njegovi sinovi Sina i Asad, koji su u međuvremenu došli, pozvali policiju i hitnu pomoć, jer kako kaže oni bolje vladaju nemačkim jezikom. Abdulah B. izbegao je sa porodicom iz Avganistana, a od januara borave na teritoriji Austrije, gde su zatražili azil.

LJ. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track