Najnovije vesti

(FOTO) ZLOČIN U BEČU: Srbin (39) izbo suprugu (38) u stanu dok je sin bio u sobi!
Foto: Krone.at

UBICA U BEKSTVU

(FOTO) ZLOČIN U BEČU: Srbin (39) izbo suprugu (38) u stanu dok je sin bio u sobi!

Austrija
05:44h

BEČ  - Teška porodična tragedija dogodila se u centru Beča gde je suprug (39) ubio ženu (39).

Muškarac koji je poreklom iz Srbije izbo je nožem na smrt svoju suprugu u stanu u ulici Marijahilferštrase. U vreme zločina njihov sin (16) bio je u stanu i on je i pronašao telo žrtve, dok je njihova dvanaestogodišnja ćerka bila u školi.

Uviđaj... Foto printscreen krone.at
Uviđaj... Foto printscreen krone.at

Ubistvo se dogodilo oko 7.30 sati. Muž je pošto je izbo ženu pobegao i za njim policija intenzivno traga. kako je saopštila policija sin je čuo vrisku i kada je izašao iz sobe zatekao majku svu u krvi. Odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Lekari su zatekli okrvavljenu ženu koja je još davala znake života, sa mnogobrojnim ubodnim ranama po grudima. Uprkos pokušaju lekara da je reanimiraju žena je ubrzo preminula na licu mesta. Motiv zločina se istražuje, ali ono što se za sada zna je da je nesrećna žena tražila zabrtanu prilaska 124. novembra, zbog pretni supruga i nasilničkog ponašanja, i da je 6. decembra podnela zahtev za razvod braka što je mogući okidač za ovaj gnusni zločin.

Foto printscreen krone.at
Foto printscreen krone.at

Nasilnik očigledno nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je njihov brak okončan.Međutim odgovorne službe su još jednom zatajile, a portparol policije je potvrdio da su dobijali prijave zbog pretnji i da su intervenisali nekoliko puta.

"Vrlo smo potreseni ovim što se dogodilo. Upućeni smo bili u ovaj slučaj i ukazivali na ozbiljnost slučaja ali očigledno je da predmet nije dovoljno ozbiljno shvaćen", kaže Rosa Logar iz Aagencije za borbu protiv nasilja u porodici.

Foto printscreen krone.at
Foto printscreen krone.at

"Očigledno je da sistem ima nedostataka i da treba brže reagovati na "prigovore nasilja" , smatraju stručnjaci-.

V. S.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...