NOVI SAVEZ: Putinova Jedinstvena Rusija potpisala sporazum sa austrijskim desničarima!
Foto: Printscreen ORF.at

radni sastanci vrha FPÖ u Moskvi

NOVI SAVEZ: Putinova Jedinstvena Rusija potpisala sporazum sa austrijskim desničarima!

Austrija -

BEČ - Visoka delegacija Slobodarske partije Austrije boravi u ruskoj prestonici Moskvi gde je održao nekoliko radnih sastanaka.

Ovo su na svojim Fejsbuk profilima objavili osim lidera partije FPÖ Hainca Kristijana Štrahea, i predsednik nacionalnog veća Norbert Hofer, zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus i predstavnik EU Harald Vilimski.

Pres služba FPÖ nije dala više informacija o ovoj poseti Rusiji. Štrahe je međutim posetu Rusiji na svom fejsbuk profilu opisao kao potrebu da Austrije za uspostavljanje „međunarodnih političkhm i ekonomskih kontakata “ umesto sprovođenja negativnih i štetnih sankcija Rusiji .

Štrahe je takođe pohvalio i akcije Rusije u Alepu. „ Zahvaljujući Rusiji , Alep je oslobođen od terorista, a stanovništvo rasterećeno od ropstva.“

Sa druge strane više zapadno evropskih zemalja smatra da je Rusijua glavni krivac , zbog podrške Sirijskom predsedniku Bašar al Asadu koga smatraju odgovornim za zločine protiv civilnog stanovništva u istočnom Alepu.

Hofer je za „Krone“ izjavio da je imao sastanak sa predstavnicima Jedinstvene Rusije, inače političke partije ruskog predsednika Vladimir Putina , sa kojim FPÖ već dugo vremena ima prijateljske odnose. Zajedno sa predstavnicima Jedinstvene Rusije ,vrh FPÖ-a su odgledali i hokejaški meč Rusije i Finske.

Svoje prijateljstvo prema Rusiji FPÖ je pokazao neskrivenom podrškom Rusiji tokom krize za susednom Ukrajinom, kao i otvorenim protivljenjem ekonomskim i političkim sankcijama protiv Moskve. Tako je još 2015 godine , Johan Gudenus išao u službenu posetu Moskvi kako bi jasno iskazao svoje otvoreno protivljenje sankcijama EU usmerenim ka Rusiji.

Slobodarska partija Austrije (FPÖ) i stranka predsednika Rusije Vladimira Putina „Jedinstvena Rusija“ potpisale su danas u Moskvi sporazum o zajedničkom delovanju i saradnji. FPÖi „Jedinstvena Rusija“ dogovorile o sporvođenju konsultacija i razmeni informacija na teme aktuelne situacije u Ruskoj federaciji i Austriji, bilateralnim i međunarodnim odnosima, ekonomskom razvoju, kao i o stranačkim pitanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track