(VIDEO) ZAVRŠIO U ZATVORU JER JE SPASAVAO LJUDE: Zbog humanosti će robijati 6 meseci!
Foto: Printscreen Facebook

glupa greška

(VIDEO) ZAVRŠIO U ZATVORU JER JE SPASAVAO LJUDE: Zbog humanosti će robijati 6 meseci!

Austrija -

Policija je pokrenula istragu protiv 54-godišnjeg muškarca iz Salcburga, koji se u sredu zatekao na mestu nesreće i samo želeo da pomogne povređenim putnicima autobusa koji se prevrnuo u sredu u oblasti St. Lorenz.

On je tada dao izjavu pod punim imenom i prezimenom za OR, i predstavio se kao lekar, ali kako su u hitnoj pomoći rekli da ga ne poznaju zbog lažnog predstavljanja preti i 6 meseci zatvora.

Humani spasilac iz Salcburga je o nesreći turističkog autobusa koji je sleteo sa puta saznao preko radio stanice, i pošto se nalazio u blizini nije oklevao da krene u pomoć. Inače ovaj 54-godišnjak je završio obuku prve pomoći u vojsci, a ima i završenu školu za medicinskog tehničara. Imao je odelo i torbu kakv enose u hitnoj pomoći.

Čovek je čak uključio i plavo rotaciono svetlo na automobilu kako bi što pre stigao na mesto nesreće. „ on je očigledno imao dobre namere, ali nažalost ih je sprovedeo na nedozvoljen način“, rekoa je portparol policije koji je dodao da je muškarc nezakonito upotrebio rotaciono svetlo na automobilu.

Kada su stigli pripadnici hitne pomoći na lice mesta i uključili se u akciju spasavanja, 54-godišnji muškarac bio im je sumnjiv jer nikome od pripadnika ni Salburgške niti Gornjoaustrijskee spasilačke službe nije bio poznat.

Policija je ubrzo zatim otvorila istragu, a usled činjenice da je muškarac tokom intervjua za ORF otkrio svoje pravo ime i prezime olakšao je posao policiji.

Kada su stigli pripadnici hitne pomoći na lice mesta i uključili se u akciju spasavanja, 54-godišnji muškarac bio im je sumnjiv jer nikome od pripadnika ni Salburgške niti Gornjoaustrijskee spasilačke službe nije bio poznat. Oni su ga pronašli i uhapsili.

Sada zbog svojih najboljih namera ovaj 54-godišnjaku iz Salcburga može da dobije višemesečnu zatvorsku kaznu. Inače u autobusu koji je sleteo sa putau oblasti St. Lorenz od 19 turista iz Azije, petoro putnika je lakše kao i jedan od putnika teže povređen.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track