BEČKOM DŽIHADISTI TUTINAC ISPRAO MOZAK: Uhapšenom Albancu idol je bio terorista Mirsad Omerović!
Foto: Printscreen Krone.at

zadojeni radikalizmom

BEČKOM DŽIHADISTI TUTINAC ISPRAO MOZAK: Uhapšenom Albancu idol je bio terorista Mirsad Omerović!

Austrija -

BEČ - Pokrajinski sud u Gracu osudio je Tutinca Mirsada Omerovića, zvanog Ebu Tejma na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela terorističkog udruživanja i stvaranja kriminalne organizacije, i za podstrekivanje na ubistva i zlostavljanja

Ovog vikenda u Beču je uhapšen i sedamnaestogodišnji Lorenca K., Austrijanac albanskog porekla, simpatizer Islamske države, zbog planiranja terorističkih napada U Beču.

On je prilikom ispitivanja izjavio da je Ebu Tejma njegov „idol“. Uhapšeni Albanac očigledno nije jedini sledbenik propovednika Ebu Tejma i kako eksperti iz Ministarstva unutrašnjih poslova izveštavaju, njihove nemačke kolege su nedavno uhapsile dečaka (12) koji se takođe izjasnio kao sledbenik ID.

On je priznao da je hteo da na jednom Božićnom trgu aktivira ručno pravljenu bombu.

Propovedi, govore i radikalne pesme Ebu Tejme vezane za džihad tinejdžeri mogu da pronađu na internetu. Ovaj propovednik mržnje prema navodima državnog tužioca iz Graca, tokom jednog razgovora u automobilu savetuje svog ideološkog brata kako „plavuše, Austrijanke treba pocepati kao kesicu od čipsa".

U sudskom procesu koji se vodi protiv ovog islamiste u julu prošle godine dokazano je on od 2008 godine živeći u Beču regrutovao omladince i tinejdžere širom Austrije za borbe Islamske države i zloglasnog Al-Nusra-Fronta u Siriji i Iraku.

Što je još gore ovaj propovednik mržnje i glavni organizator regrutacije mladih terorista za borbe Islamske države je bio regularni predavač religije u bečkoj 20. opštini Brigitenau, a platu je primao od grada Beča. Iako su u martu 2016. godine otkrivene nelegalne aktivnosti ovog radikalnog islamiste, grad Beč nije mogao ništa da uradi kako bi ga otpustili jer verske zajednice direktno određuju ko može i sme da vodi religijsku nastavu.

Osim toga brojna, sedmočlana porodica Mirsada O. (Ebu Tejma) je prema rečima državnog tužioca iz Graca primala svakog meseca socijalna davanja kao i dečiji dodatak u visini od 2.700 evra neto iznosa na račun bečkih poreznika.

K. A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR TV U RODNOM MESTU SRPSKOG DŽIHADISTE: Borski vehabista inženjer hemije SUPRUGA GA UVELA U ISLAM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja