NOVI DETALJI AKCIJE AUSTRIJSKIH SPECIJALACA: Vehabije iz BiH među uhapšenima u Beču i Gracu!
Foto: Bundesheer.at

u raciji privedeno 15 osoba

NOVI DETALJI AKCIJE AUSTRIJSKIH SPECIJALACA: Vehabije iz BiH među uhapšenima u Beču i Gracu!

Austrija -

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) Perica Stanić potvrdio je da je austrijska policija u Beču i Gracu uhapsila 15 ekstremnih pripadnika vehabijskog pokreta, među kojima je četiri ili pet lica iz BiH.

Stanić je rekao da su pripadnici Sipe pomagali austrijskim bezbednosnim agencijama kada je reč o hapšenju ovih lica, te da se detalji o ovom slučaju još sumiraju.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da su među uhapšenima državljani BiH koji su trenutno u Austriji, kao i oni koji su nekada bili državljani BiH, ali su u međuvremenu dobili austrijsko državljanstvo. On je naveo da je obrada podataka u toku i da su u BiH ispitivana neka lica koja se mogu dovesti u vezu sa uhapšenima.

"Zajedno radimo na proverama i ovom trenutku ne možemo da otkrijemo koje su to lokacije", naveo je Mektić.

Austrijski mediji ranije su preneli da je uhapšeno 14 lica osumnjičenih za organizovanje radikalne islamističke organizacije i regrutovanje novih članova, te da su među privedenima i državljani BIH, Sirije, Bugarske i Makedonije.

U antiterorističkoj akciji učestvovalo je 800 policajaca, a meta su bili ljudi sa područja bivše Jugoslavije za koje se sumnja da su uspostavili džihadističku mrežu u Austriji, te bili sponzorisani novcem iz inostranstva, uglavnom iz arapskih zemalja. (Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track