SLOBODARCIMA NIKAD DOSTA SKANDALA: FPÖ odbornik izvređao predsednika države!
Foto: Reuters

oduzeli mu mandat

SLOBODARCIMA NIKAD DOSTA SKANDALA: FPÖ odbornik izvređao predsednika države!

Austrija -

Odbornik FPÖ iz Donje Austrije je posle uvredljivih poruka punih mržnje, morao je da se podnese ostavku i vrati mandat, rekao je Ervin Šrainer, pokrajinski sekretar FPÖ , Gornje Austrije.

Slobodarac koji je iz opštine Steir land skrenuo je pažnju na sebe svojim uvredljivim postovima o austrijskom predsedniku Aleksandru Van der Belenurukama na društvenim mrežama.

On je navodno svojim objavama na internetu direktno uvredio predsednika Van der Belena.Napisao je „Ovaj Austrijski mrzitelj sigurno ne može biti moj predsednik“ nakon čega je dodao „ja bih najradije ovog idiota iz stranke zelenih udavio“.

Ovaj odbornik FPÖ je takođe vređao i bivšeg predsednika Hajnza Fišera nazvavši ga „Potpunim idiotom“ kao i muzičara Klaus Eberhartingera koga je nazvao „ najvećim idiotom Austrije“.

Posle mnogobrojnih negativnih reakcija odbornik je u ponedeljak izbrisao svoje objave. Iz FPÖ su saopštili da će njihov član biti isključen iz partije i da će vratiti svoj mandat. Ove kaznene mere biće sprovedene odmah bez odlaganja.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track