(VIDEO) SEKUNDA IH DELILA OD TRAGEDIJE: Pošli da spasu planinara, pa i sami doživeli katastrofu
Foto: YT Printscreen

Poput holivudskog filma

(VIDEO) SEKUNDA IH DELILA OD TRAGEDIJE: Pošli da spasu planinara, pa i sami doživeli katastrofu

Austrija -

Pilot spasilačkog helikoptera izgubio je kontrolu nad letelicom tokom obavljanja spasilačke misije u Austrijskim Alpima, zbog čega je se obrušio na zemlju zamalo iskasapivši jednog spasioca rotorom.

U utorak, nešto posle 20 časova, tročlana spasilačka ekipa se odazvala na poziv, pošto je jedan planinar na visni od 3.400 metara doživeo srčani udar. "Samo što smo poleteli, kada nas je zahvatilo snažan vetar. Poletanje uvek može da bude problematično, a vetar nas je uhvatio baš u nezgonom tenutku", izjavio je vlasnik firme Heli-Tirol Roj Knaus. Na snimku se vidi helikopter koji se zarotirao u šrokom luku i zamalo ubio spasioca koji je par trenutaka ranije pomogao planinaru da se ukrca u letelicu.

Kada se prašina slegla helikopter se našao na samoj ivici ambisa. "Za malo smo izbegli katastofu. Na svu sreću, niko nije teže povređen. To je najvažnije. Vetar je verovatno odigrao ključnu ulogu. A još jedan član ekipe u letelici bi svakako uticao na distribuciju težine", rekao je Kanus. Pacijent je kasnije prevezen u bolnicu drugom letelicom. Članovi posede su prošli sa manjim povredama.

Istražni organi su sproveli inicijalnu istragu, a olupina helikoptra će biti prebačena u Beč zbog detaljne istrage. U Heli-Tirolu ne veruju da je nesipravnost letelice bila uzrok incidenta.

(Kurir.rs/rt.com)

(Foto: YT Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track