(VIDEO) PLANINAR DOBIO UDAR MUNJE U GLAVU: Veruje u svoju sreću, ali bi radije dobio na lutriji
Foto: Profimedia

sreća

(VIDEO) PLANINAR DOBIO UDAR MUNJE U GLAVU: Veruje u svoju sreću, ali bi radije dobio na lutriji

Austrija -

Matijas Štajnhuber (31) iz Austrije planinario je u petak u Kaliforniji kada ga je munja pogodila u glavu. Snažni strujni udar prošao je kroz njegovo telo i izašao kroz stopalo. Pokidala mu je odeću i uništila obuću.

"Bilo je kao u snu", ispričao je nastavnik u telefonskom razgovoru iz bolnice u Kaliforniji za AP. "Probudio sam se. Sav sam bio krvav. Odeća je bila pokidana sa mene. Iz daljine sam čuo svoju devojku kako vrišti moje ime. Prva pomisao mi je bila da sam pao u provaliju".

Telo mu je prekriveno modricama i opekotinama, za koje kaže da su uglavnom površinske. Takođe mu je oslabio sluh na levo uho. Prijateljica Kara Elvidž, koja je s parom planinarila u Siera Nevadi, za AP je izjavila: "Nešto je fotografisao, a ja sam odjednom ugledala beli blesak, poput eksplozije".

On je helikopterom hitno prevezen u bolnicu u Sakramentu. "Zaista je srećan što je preživeo", izjavio je za CBS Džim Metjus iz Nacionalnog meteorološkog centra. "Čini se da se oluje mogu razviti vrlo brzo i pogoditi vas u nekoliko sekundi".

"Neko mi je rekao da su veći izgledi da dobijem na lutriji nego da me udari munja", rekao je Štajnhuber. "Radije bih da sam dobio na lutriji".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track