ISPOVEST DUBROVČANKE KOJA JE OTIŠLA U AUSTRIJU: Imala sam dobar posao, ali nisam napustila Hrvatsku zbog novca
Foto: Profimedia

iskreno

ISPOVEST DUBROVČANKE KOJA JE OTIŠLA U AUSTRIJU: Imala sam dobar posao, ali nisam napustila Hrvatsku zbog novca

Austrija -

Hrvatsku konstantno napušta sve više mladih ljudi. Među njima je i 26-godišnja Mia Bonačić iz Dubrovnika, ali za razliku od većine, ona nije otišla zbog veće zarade.

U Dubrovniku je imala dobar posao jer je radila u hotelu Kempinski u Istri, u kom je bila Instruktorka velnesa. Imala je dobra primanja, međutim bukvalno joj se, kako kaže, zgadila celokupna situacija u Hrvatskoj. Poslednjih mesec dana radi u Austriji u Tirolu. malo je reći da je oduševljena. Još uvek ne može da veruje u kakvim uslovima radi i kako je na poslu sve uredno.

"Odnos vlasnika prema nama zaposlenima je neverovatan. Dobila sam svoj smeštaj, živim sama, sve je lepo, imam odlične uslove. Ništa ne plaćam, ni stan ni režije, a hrana u seoskoj prodavnici je jeftinija nego u Hrvatskoj. Takođe su mi osigurali sve, od WC papira do posteljine, a uniformu mi peru i peglaju na poslu. Na poslu imam sve besplatne obroke, od doručka, ručka, večere, međuobroka i sve je odlično. Ne dobijamo splačine već odličnu hranu, od crnog rižota do integralne testenine, sve je vrhunski. Mogu da pijem kafu, čajeve, sokove, sve na račun hotela".

Pre Austrije, pokušala je da posao pronađe u Norveškoj. Tamo je provela neko vreme, međutim kako nije znala norveški jezik, nije mogla da dobije posao u svojoj branši.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja