Najnovije vesti

NAŠE GORE LIST: Sebastijan Kurc poreklom iz Bačke! Evo odakle mu je baba!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

AUSTRIJSKI KANCELAR SA OVIH PROSTORA

NAŠE GORE LIST: Sebastijan Kurc poreklom iz Bačke! Evo odakle mu je baba!

Austrija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc s majčine strane je poreklom iz Temerina, tvrdi Zontagsblat, magazin nemačke govorne manjine u Mađarskoj.

List navodi da je baba Sebastijana Kurca Magdalena Miler bila pripadnica manjine Dunavske Švabe i rođena je u tom mestu u južnoj Bačkoj.

Prema pisanju tog lista, naime, baba Sebastijana Kurca, koja je u Temerinu rođena 1928, morala je početkom oktobra 1944. da napusti svoju domovinu sa roditeljima Mihaelom i Katarinom Miler.

Porodica se iz Temerina naselila u austrijsko mesto Zogelsdorf u Donjoj Austriji, gde se Magdalena udala za poljoprivrednika Alojza Delera. Iz tog braka rođena je Elizabet, majka najmlađeg šefa vlade u svetu. Tereza se, kako ukazuje list, udala za inženjera Jozefa Kurca, oca kancelara Kurca.

Sebastijan Kurc je rođen u Beču ali je često provodio vreme kod babe Magdalene, koja mu je, kako navodi ovaj list, pripremala kulinarske specijaltete Dunavskih Švaba. Inače, tokom nedavne predizborne kampanje Kurc je često govorio o svom detinjstvu na selu u Zogelsdorfu, čiji stanovnici se često prisećaju mladog političara iz dečačkih dana.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...