ZBOG MASAKRA U BEČU PRITVOREN AVGANISTANAC: Policija ne isključuje mogućnost terorizma
Foto: EPA

efikasno

ZBOG MASAKRA U BEČU PRITVOREN AVGANISTANAC: Policija ne isključuje mogućnost terorizma

Austrija -

Austrijska policija je pritvorila 23-godišnjeg Avganistanca osumnjičenog da je povezan sa napadima nožem u Beču u kojima je teško povređeno četvoro ljudi.

Portparol policije Patrik Majerhofer saopštio je da je osumnjičeni pritvoren ubrzo nakon što je 20-godišnjak, takođe avganistanskog porekla, sinoć u austrijskoj prestonici izboden nožem i doveden u bolnicu sa povredama opasnim po život.

AP navodi da policija i dalje istražuje da li je isti osumnjičeni takođe nožem ranio tročlanu porodicu u napadu koji se dogodio u centru Beča.

Navodi se da sve troje članova porodice - 67-godišnji otac, 56-godišnja majka i njihova 17-godišnja ćerka, imaju povrede opasne po život i da su odvedeni u bolnicu. Njihova imena nisu navedena.

Majerhofer je naveo da ne izgleda da je napad povezan sa terorizmom, ali da je još rano da se bilo šta kaže o motivu napadača.

"Mi i dalje vodimo istragu i ne možemo da kažemo šta ga je motivisalo. U ovom trenutku ne možemo da kažemo ni da li je pritvoreni osumnjičeni napao sve četiri osobe ili je druga osumnjičena osoba koja je i dalje u bekstvu bila u to uključena".

AP prenosi navode lokalnih austrijskih medija o pojačanom prisustvu policije u centru Beča. U drugom bečkom okrugu nepoznata osoba napala je nožem tročlanu porodicu i nanela im povrede opasne po život.

Napad se dogodio sinoć nadomak stanice metroa Nestrojplac, gde je nepoznati napadač nožem nasrnuo na porodicu nakon čega je pobegao, a prilikom bekstva nožem je povredio bar još jednu osobu.

Prema navodima policije, za sada još nije jasno da li su napadnute osobe došle iz japanskog restorana ispred kojeg su povređene ili iz stanice metroa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track