Najnovije vesti

PANIKA! AMBASADA SAD: Austriji za Božić prete teroristi! BEČ: Mirno slavite, obezbedili smo se! (FOTO)
Foto: Profimedia

OPREČNI SAVETI

PANIKA! AMBASADA SAD: Austriji za Božić prete teroristi! BEČ: Mirno slavite, obezbedili smo se! (FOTO)

Austrija

BEČ, 5.decembra (Tanjug) - Ambasada SAD u Beču izdala je upozorenje zbog opasnosti od terorizma za Austriju za predbožićni period.

 

"Na osnovu postojeće pretnje od strane međunarodnih terorističkih organizacija i pojedinaca treba biti obazriv", navodi američka ambasada u upozorenju, dodajući da su potencijalni teroristi "inspirisani ekstremističkim ideologijama".

foto: Profimedia

Upozorava se da su posebno ugrožena mesta na kojima se okupljaju turisti, tržni centri, aerodromi, klubovi, restorani, crkve, kao i saobraćajna čvorišta, koje posećuju zapadni gosti.

foto: Profimedia

Ambasada je američke građane upozorila I na opasnost od terorizma u Austriji i preko tvitera. Navodi se da turisti treba da budu obazrivini za vreme praznika, prazničnih manifestacija, u crkvama, kao i u gužvama.

foto: Profimedia

Savezna služba za borbu protiv terorizma (BVT), na drugoj strani, poručuje da ne postoji nikakva konkretna pretnja od terorizma. BVT navodi da je u stalnom kontaktu sa stranim službama, a i da je tokom predbožićnog perioda pojačana pažnja u celoj Evropi.

foto: Profimedia

Austrija je pre tri godine pojačala bezbedne mere u predbožićnom periodu zbog opasnosti od terorizma, nakon terorističkih napada u Evropi. Policija je prisutnija na ulicama, posebno tamo gde dolazi do okupljanja ljudi, kao što su božićne pijace. 

foto: Profimedia

Takođe, ispred božićnih pijaca uspostavljene su betonske barijere, kojima se sprečava "uletanje" vozilima u okupljene.

foto: Profimedia

U Mariahilferštrase, koja je postala pešačka zona, u cilju zaštite od terorizma, na prilazima, postavljen je "nameštaj" od betona, koji je toliko masivan da može DA odbrani svaki pokušaj uletanja vozilima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...