Najnovije vesti

SNEŽNI PAKAO U AUSTRIJI: Sneg neprestano pada već 3 dana, EKSPLOZIJAMA se bore protiv opasnih lavina, čak je i Kurc zavejan (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Maja Mojsovski Rašević

nastao saobraćajni kolaps

SNEŽNI PAKAO U AUSTRIJI: Sneg neprestano pada već 3 dana, EKSPLOZIJAMA se bore protiv opasnih lavina, čak je i Kurc zavejan (FOTO, VIDEO)

Austrija

Snažne padavine, koje bez prestanka traju od čevrtka, izazvale su velike probleme u brojnim delovima Austrije.

1 / 5 Foto: AP

U punom jeku smene turista, kada se veliki deo vraća iz skijaških centara svojim kućama, ali i brojni gastarbajteri sa odmora u njihovim domovinama na jugu Evrope, saobraćajnice su pokrivene snegom i ledom.

 

Autoput Tauernautoban (A1) morao je na teritoriji Salcburga biti privremeno zatvoren kako bi se, kontrolisanom eksplozijom, uklanila opasnost od lavina.

Aerodrom u Insbruku od subote je gotovo u potpunosti zatvoren i letovi se otkazuju.

foto: EPA

Od ogromne količina snega pogođena su i brojna mesta koja su odsečena od ostatka Austrije.

 

Brojne lavine prete i skijaškim centrima, a tako je u Salcburgu jedna lavina prekrila skijaše, koji su, pravim čudom preživeli.

U mestu Sankt Koloman gradonačelnik Vili Valinger pozvao je građane da ostanu u svojim kućama, jer preti opasnost od lavina.

foto: EPA

I austrijski kancelar Sebastijan Kurc na sopstvenoj koži osetio je probleme sa snegom, pošto trenutno odmara u Grosarltalu.

On je, u subotu uveče, planirao da učestvuje na jednom partijskom skupu u blizini mesta odmora, ali je to morao otkazati zbog snega.

 

Kancelar se preko Fejsbuka obratio građanima, posebno onima koji nesebično pomažu ljudima čija su mesta zatrapana snegom i odsečena od ostatka zemlje.

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP/Maja Mojsovski Rašević

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...