SVETOSAVSKI BAL U BEČU:  Orile se srpske pesme! Gosti stigli iz okolnih zemalja, Srbije i Srpske (FOTO, VIDEO)
Foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije

okupljanje u dijaspori

SVETOSAVSKI BAL U BEČU: Orile se srpske pesme! Gosti stigli iz okolnih zemalja, Srbije i Srpske (FOTO, VIDEO)

Austrija -

Svetosavski bal, 22. po redu, održan je u četvrtak uveče u Beču.

Među brojnim zvanicama bili su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije

Gosti su stigli iz susednih zemalja, ali i iz matice - Srbije i Republike Srpske.

Svetosavski bal ove godine počeo je tradicionalnim paljenjem slavske sveće, koju je u ime episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja, obavio njegov sekretar Filip Milunović, a potom je mlada pevačica etno zvukova Danica Krstić izvela je Svetosavsku himnu.

foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije

"Ne treba da zaboravimo na one koji ne mogu da osete zadovoljstvo koje bi Sveti Sava svakom Srbinu podario", rekao je ambasador Srbije Nebojša Rodić. .

Predsednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da joj je zadovoljstvo što svaki put kada dođe u dijasporu prepoznaje pozitivan potencijal.

Orkestar Ministarstva odbrane Republike Srbije, Stanislav Binički pod dirigentskom palicom meastra Vojkana Borisavljevića nizao je plesne melodije.

foto: Beta / Ministarstvo odbrane Srbije

Nosalgičnu pesmu "Moji su drugovi" otpevali su zajedno Željko Samardžić, Nikola Rokvić, Tijana Dapčević, Gordana Lazarević, Iva Mrvoš Anokić i Ranko Jović.

Srpski kulturni centar "Stevan Mokranjac" iz Beča dočarao je balsku atmosferu na srpskom dvoru u 18. i 19.veku izvodeći Knez Mihajlovo i Kraljevo kolo i Bojarku.

Kurir.rs /Tanjug

Foto: beta / Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track