Najnovije vesti

NEMA KRAJA SPORU OKO HITLEROVE KUĆE: Sud ocenio da bi vlasnici zdanja Austrija trebalo da plati za obeštećenje čak 1,5 miliona evra!
Foto: Anadolija/printscreen

nastavlja se

NEMA KRAJA SPORU OKO HITLEROVE KUĆE: Sud ocenio da bi vlasnici zdanja Austrija trebalo da plati za obeštećenje čak 1,5 miliona evra!

Austrija

BEČ - Spor oko rodne kuće Adolfa Hitlera, koja je odlukom vlade Austrije nacionalizovana, nikako da se završi.

Sud u Ridu ocenio je da je država dala nedovoljnu odštetu vlasnici ovog zdanja, koje se nalazi u mestu Braunau.

 

Vlasnica kuće mogla bi na osnovu ocene suda da sada dobije mnogo više novca. Njoj je država za kuću, koju je nacionalizovala pošto su propali višegodišnji pokušaji da je otkupi, isplatila obeštćenje u visini od 310.000 evra, a sada bi mogla dobije više od 1,5 miliona evra. Nadležna finansijska ustanova još nije odlučila da li će da uloži žalbu na odluku suda, pa ona još nije pravosnažna.

Vlasnica kuće, za koju država hoće po svaku cenu da izbegne da postane mesto okupljanja desničara iz celog sveta, podnela je žalbu na visinu obeštećenja koju je dobila od države.

 

U žalbi je navela da za čitavu nekretninu, posebno imajući u vidu specifičnost da je glavno zdanje rodna kuća Hitlera, treba da dobije 1,508 miliona evra.

Ustavni sud je prethodno ustanovio da je odluka o nacionalizaciji ove nekretnine bilo u skladu sa zakonom. Vlasnica se i protiv eksproprijacije žalila Evropskom sudu za ljudska prava.

 

Kurir.rs/Nachrichten.at

Foto Anadolija/printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...