ŠOK! UBICA TINEJDŽERKE NA MESTU ZLOČINA PROMENIO PRIČU: Manuelina smrt je strašna nesreća! Mazili smo se, a kada sam priznao da sam bio sa drugom, skočila je sa klupe i slomila vrat! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

sirijac sve poreko

ŠOK! UBICA TINEJDŽERKE NA MESTU ZLOČINA PROMENIO PRIČU: Manuelina smrt je strašna nesreća! Mazili smo se, a kada sam priznao da sam bio sa drugom, skočila je sa klupe i slomila vrat! (FOTO)

Austrija -

Policija je u četvrtak potpuno blokirala gradski park u Viner Nojštatu zbog rekonstrukcije ubistva tinejdžerke Manuele K. (16), koja je pronađena mrtva u januaru.

Na mesto zločina priveden je i devetnaestogodišnji Sirijac Jazan A. osumnjičen za ubistvo devojčice. Iako je najpre priznao zločin, priznanje nije potpisao i kasnije je poricao da je ubio Manuelu tvrdeći da je umrla nesrećnim slučajem.

On je na mestu zločina ponovo ubeđivao istražioce da nije ubio Manuelu.

1 / 6 Foto: Printscreen Krone.at

"Manuelina smrt je strašna nesreća. Sedeli smo na klupi i milovali se, a onda sam joj priznao da sam na tom istom mestu bio ranije intiman sa drugom devojkom. Ona se razbesnela i dok je ustajala sa klupe nezgodno je pala na leđa i slomila vrat. Ostala je da leži mrtva", tvrdio je Jazan.

Na pitanje zašto je zatrpao leš lišćem i granjem, ako je to bila nesreća rekao da se uspaničio. Međutim, to je u suprotnosti sa dokazima kojima raspolaže tužilaštvo, kaže tužilac Erih Habicl.

Prema nalazima forenzičara devojka je udavljena kajšem, a osumnjičeni je burno reagovao na predočene dokaze. Jazan nije pokazao ni trunku kajanja prilikom ispitivanja zbog izvršenog zločina za koji mu preti kazna do 15 godina zatvora.

Da podsetimo telo ćerke koja je nestala u 12. januara, sutradan je pronašla njena majka u parku nedaleko od njihove kuće prekriveno lišćem i granjem. Policija je po nalogu tužilaštva objavila fotografiju osumnjičenog Sirijca, inače bivšeg dečka žrtve. Posle intenzivne potrage on je uhapšen u Beču gde je imao prijavljeno prebivalište.

Inače Jazan A. je u Austiju došao 2014. godine i odobren mu je azil. Jazan A. je međutim u međuvremenu zaradio poveći policijski dosije zbog čega se od oktobra 2018. vodio postupak za oduzimanje azila.

Sa Manuelom je bio u vezi oko godinu dana, ali su se zbog njegove ljubomore često svađali i ona je pre nekoliko nedelja prekinula vezu. Kako se nezvanično saznaje Manuela je Jazana prijavila policiji zbog seksualnog zlostavljanja.

Navodno su pokušali da obnove vezu i u subotu su se sastali u jednom restoranu. Sirijac je čak poslao poruku majci devojke da će je vratiti kući do 3 sata, ali ona nikada nije stigla u roditeljski dom.

Kurir.rs/Krone.at/V.S.

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track