HOROR NA DRUMU! OD AUTOMOBILA OSTALA SAMO HRPA LIMA: Bosanci se trkali, a onda je došlo do karambola u kom je jedna žena ostala nepokretna! (FOTO)
Foto: printscreen policija Austrije

ruski rulet na putu

HOROR NA DRUMU! OD AUTOMOBILA OSTALA SAMO HRPA LIMA: Bosanci se trkali, a onda je došlo do karambola u kom je jedna žena ostala nepokretna! (FOTO)

Austrija -

U oktobru 2017. godine u stravičnoj nesreći koja se dogodila u Zalfeldenu, u pokrajini Salcburg.

Crni BMW 435i kojim je upravljao tada 22-godišnji Bosanac zakucao se u drvo pored puta. Posle strahovitog udarca u drvo, automobil se odbio i udario u "škodu oktavija" koju je vozio tridesetogodišnji muškarac iz Zalfeldena.

Blok motora BMW ispao je i pao na treći automobil kojim je upravljao također državljanin BiH. Na kraju se BMW koji je izazvao nesreću zapalio. kako su se Bosanci akteri nesreće međusobno poznavali, policija je sumnjala da su se trkali na regionalnom putu B320.

foto: printscreen policija Austrije

U međuvremenu je austrijsko tužilaštvo sklopilo mozaik nesreće na osnovu čega će 16. aprila početi sudski proces. Na optuženičkoj klupi naći će se dvojica državljana BiH, mladići starosti 23, odnosno 22 godine, nastanjeni u Pincgauu, koji se terete da za utrkivanje na putu, izazivanje opšte opasnosti i udesa u kojem je više osoba povređeno.

Istragom je utvrđeno da su Bosanci tokom utrkivanja na nekim deonicama jurili i brzinom od 230 km/h, iako su imali saputnike među kojima je bila i devojka u osmom mesecu trudnoće. Stariji mladić je ubrzao na 170 km/h, a mlađi ga je prestizao sa 190 km/h kada se desila stravična nesreća.

foto: printscreen policija Austrije

U jednoj levoj krivini 23-godišnjak je izgubio kontrolu nad BMW i udario u drvo, aonda je nastao karambol. U ndesreći je povređeno šest osoba, dve teško, pri čemu je žena ostala paralizovana i prikovana za invalidska kolica.

Osim dvojice vozača pred sudijom će se naći i dve devojke koje su im pravile društvo. One su optužene da su policiji dale lažne iskaze umanjujući brzinu kretanja oba BMW.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto printscreen austrijska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track