Najnovije vesti

SLUČAJ UŽIČKO KOLO I DALJE DRMA AUSTRIJU: Fejsbuk inicijativa koja podržava učenika ugašena, nastavniku nije produžen ugovor (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

bruka

SLUČAJ UŽIČKO KOLO I DALJE DRMA AUSTRIJU: Fejsbuk inicijativa koja podržava učenika ugašena, nastavniku nije produžen ugovor (VIDEO)

Austrija

Nastavnik bečke Visoke tehničke škole u Otakringu je na bolovanju, a učenik je suspendovan, nakon skandala koji se dogodio 2. aprila, kada je nastavnik pljunuo ovog drugog jer je puštao srpsko kolo nasred časa, motao cigaretu i na još neke načine provocirao nastavno osoblje, pišu danas austrijski mediji.

Telefoni u Direkciji za obrazovanje u Beču i kod savetnika za obrazovanje Jirgena Černohorszkog (SPO - Socijaldemokratske partije Austrije) ne prestaju da zvone nakon ovog skandala, piše krone.at.

 

Fejsbuk stranica "Mi zahtevamo: Ostavka Uprave HTL-a Ottakring" koju je podržalo 14.500 ljudi, a na kojoj su se pojavile optužbe dvojice neimenovanih đaka na račun nastavnog osoblja, jutros je ugašena.

 

Nastavnik koji je pljunuo učenika jer mu je puštao balkansko kolo nasred časa, motao cigaretu ili džoint pred čitavim odeljenjem i verbalno ga uznemiravao, trenutno se nalazi na bolovanju, dok je učenik suspendovan.

Direktor škole Johanes Bahmar za Krone.at danas je izjavio da je ranije najavljeno održavanje sednice disciplinske komisije otkazano upravo jer je nastavnik na bolovanju.

 

Prema saznanjima medija, sednica će biti održana sledeće nedelje.

"Ugovor sa nastavnikom nije obnovljen, a o sudbini suspendovanog đaka će se odlučivati", izjavio je direktor.

 

Administator Fejsbuk grupe "Mi zahtevamo: Ostavka Uprave HTL-a Ottakring" pozvao je sve članove da telefonom kontaktiraju u Direkciji za obrazovanje u Beču i zatraže ostavku uprave škole zbog ranije izjave dvojice učenika.

Oni su, navodno, optužili druge profesore da su ih podstrekivali na nasilje, jer nastavnik iz videa nije bilo popularan. Kako dodaje, stranica je ugašena zbog pretnji koje postaju sve ličnije. Ovim slučajem bavi se i obudsman Peter Fihtenbauer, koji je pokrenuo postupak "zbog sumnje u grubo kršenje dužnosti nadzora".

 

Kurir.rs/Krone.at
Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...