DOŽIVOTNA HRVATU KOJI JE U AUSTRIJI UBIO SUPRUGU: Nožem izmasakrirao nesrećnu ženu jer je htela da se razvede od nasilnika! (VIDEO)
Foto: printscreen Jutarnji.hr

jeziv zločin

DOŽIVOTNA HRVATU KOJI JE U AUSTRIJI UBIO SUPRUGU: Nožem izmasakrirao nesrećnu ženu jer je htela da se razvede od nasilnika! (VIDEO)

Austrija -

Dragan Katana (45) koji je u martu 2018, na smrt izbo svoju ženu Sarajku (46) u austrijskom Bad Šalerbahu osuđen je na doživotnu robiju.

On će morati Austriji da plati sudske troškove suđenja i troškove zbog smrti supruge.

"Nismo našli nikakve olakšavajuće okolnosti. A otežavajuće su da se ničega ne sećate, kao i svedočenje vaše ćerke. Nema nijedne olakšavajuće okolnosti zbog koje vas ne bismo osudili na doživotnu kaznu zatvora" rekla je sudija Katrin Piesinger na suđenju Katani.

Hrvat Dragan Katana (45) je u austrijskom Bad Šalerbahu nožem brutalno izbo svoju ženu Sarajku (46), po dolasku policije odmah je sve priznao i nije se opirao uhićenju. Nesrećnu ženu ubo čak 68 puta. Par se po njegovom zahtevu razvodio i postupak je bio u toku pred sudom u Ivanić Gradu.

Ubijena Sarajka Katana pobegla je od nasilnog muža u Austriju gde se zaposlila u jednom hotelu. Planirala je da dovede i decu (13,18) koja su sada su ostali i bez majke, piše Jutarnji list.

Ona je od kraja 2017. godine živela je i radila u Austriji, a njen suprug je ostao u Hrvatskoj s dvoje dece u dobi od 13 i 18 godina. Kobnog vikenda joj je došao u posetu. Komšije su ispričale da su čule Sarajku kako doziva u pomoć, pa su pozvali policiju, ali kada su specijalci stigli pred vrata stana već je bilo kasno.

Pre izricanja presude, Katana je rekao: "Kajem se. Žao mi je!"

No, sutkinja je svoju presudu znala i prije pokajanja. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora koju će služiti u Austriji.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track