Najnovije vesti

ŠTRAHEU BAŠ KRENULO NIZBRDO: Ako prihvati mandat u Evropskom parlamentu preti mu šut karta iz stranke na čijem je čelu bio 14 godina!
Foto: EPA / Szilard Koszticsak

muke nakon ibice

ŠTRAHEU BAŠ KRENULO NIZBRDO: Ako prihvati mandat u Evropskom parlamentu preti mu šut karta iz stranke na čijem je čelu bio 14 godina!

Austrija

Doskorašenjem lideru Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijanu Štraheu preti isključenje iz stranke ukoliko bude prihvatio poslanički mandat u Evropskom parlamentu, koji je osvojio na osnovu direktnih glasova na prošlim izborima.

FPO Gornje Austrije već priprema zahtev za njegovo isključenje iz stranke ukoliko od 2. jula bude član Evropskog parlamenta.

 

"Tiroler Tagescajntung", pozivajući se na stranačke krugove, piše da bi Štrahe mogao preduprediti isključenje iz stranke i zatražiti mirovanje članstva, odnosno i napustiti partiju, a potom delovati kao nezavisni poslanik u Evropskom parlamentu.

 

Štrahe je na prošlim izborima za Evropski parlament osvojio više od 44.000 direktnih glasova, a za direktan mandat neophodno je dobiti 33.000 glasova prednosti.

foto: YouTube prtscr / Michael Trauer

Na Fejsbuku je najpre napisao da prihvata dobijeni mandat, ali je zatim tu poruku izbrisao i najavio da želi da razmisli o tome i konačnu odluku donese nakon razgovora sa porodicom i prijateljima.

 

Štrahe se pre dve nedelje povukao sa svih političkih funkcija nakon što je objavljen video snimak, napravljen pre dve godine na Ibici, na kojem je nudio jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslova za finansijsku pdoršku njegovoj stranci uz navođenje i kako da zaobiđe finasijske kontrolne vlasti.

 

Inače Štrahe je punih 14 godina vodio FPO i doneo velike uspehe na izborima, do ponovnog ulaska u saveznu vladu.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Szilard Koszticsak

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...