JEZIV BILANS EKSPLOZIJE U BEČU: Majka (29) dvoje dece nađena mrtva ispod gomile betona, drugu žrtvu ne mogu da izvuku sa 3. sprata jer zgrada preti da se sruši! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Krone.at

tragedija

JEZIV BILANS EKSPLOZIJE U BEČU: Majka (29) dvoje dece nađena mrtva ispod gomile betona, drugu žrtvu ne mogu da izvuku sa 3. sprata jer zgrada preti da se sruši! (VIDEO, FOTO)

Austrija -

BEČ - U ruševinama petospratne zgrade u Beču koja se urušila posle ekspolozije gasa, pronađeno je beživotno telo žene (29), majke dvoje dece, a vatrogasci pokušavaju da dođu do još jedne žrtve koja je još zatrpana u ruševinama.

U ovoj nezapamćenoj tragediji u austrijskoj prestonici, povređeno je 15 osoba, a među njima i jedan vatrogasac. Četiri osobe su teško povređene, i uglavnom se radi o prelomima , opekotinama, i posekotinama. Spasioci tragaju za još jednom nestalom osobom, ali je potraga otežana zbog opasnosti od daljeg urušavanja zgrade.

1 / 4 Foto: Printscreen Krone.at

Od eksplozije koja se dogodija u sredu u 16.30 sati oštećene dve zgrade. Petospratnica na uglu ulica Presgase i Šefergase je razorena i pret da se sruši, zbog čega su svi stanari evakuisani.

Tragedija je mogla da bude i veća, jer su u blizini osnovna i srednja škola, a svega dvadesetak minuta pre ekspolozije roditelji su odveli decu po završetku nastave. Posle nesreće škola je pretvorena u sabirni centar u koji su smešteni stanari urušene zgrade i u njoj je ujedno i informativni centar za rodbinu nastradalih.

Verovalo se da su svi stanari uspeli da se spasu, sve dok nisu stigli psi tragači i uređaji za locirane žrtava u ruševinama, kada je i otkriveno telo nesrećna žena pored fasade pod hrpom betpona koji se obrušio na nju. Strahovalo se da ima mrtvih i povređenih u automobilima koji su ztrpani posle eksplozije, ali srećom uništena su samo vozila.

Pretpostavlja se da je uszrok nesreće gas zbog "spore i rasprostranjuene detonacije". Istraga će utvrditi šta je tačno dovelo do eksplozije, neispravne instalacije ili je curenja gasa.

"Čuli smo krike ljudi zarobljenih u ruševinama, a svuda naokolo bile su krhotine stakla i komadi cigala i betona. Oštećeni su i neki automobili. Uspeo sam da izvučem jednu teško povređenu osobu ispod komada betona. Jednog od stanara eksplozija je bacila na na ulicu i on je teško povređen", rekao je jedan od svedoka Hans K. .

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track