SAMO SAM VIDEO NOŽ KOJI JE SEVNUO Progovorio  bečki lekar kog je izbo pacijent: Napad niko i ništa nije moglo da spreči, sekunde su bile u pitanju! PREŽIVEO SAM SVE DRUGO JE NEBITNO (VIDEO)
Foto: Printscreen Oe24.at/facebook

horor u bečkoj bolnici

SAMO SAM VIDEO NOŽ KOJI JE SEVNUO Progovorio bečki lekar kog je izbo pacijent: Napad niko i ništa nije moglo da spreči, sekunde su bile u pitanju! PREŽIVEO SAM SVE DRUGO JE NEBITNO (VIDEO)

Austrija -

Kardiolog dr B. (64), koga je u hodniku bečke bolnice "Jozef Franc" nožem u vrat ubo pacijent Paul J. (33) izbeglica iz Afrike, oporavlja se posle operacije.

Žrtva je vrhunski kardiohirurg, a napadač, inače njegov pacijent koji je u Austriju došao iz Sijera Leonea 2004. godine i kome je lekar nedavno operisao i spasio mu život, izjavio je u policiji da je to uradio jer su mu to "naredili glasovi u glavi". Lekar je u intervju za Hojte govorio o napadu, svojim povredama i emocijama.

Na pitanje kako je Dr. B. kaže: "Preživio sam, to je najvažnije, sve ostalo je nebitno. Sada moram polako da se oporavim i verujem da neće biti dodatnih komplikacija. Uvek sam bio skroman i čitavog života želim samo da dobro radim svoj posao, ne želim publicitet, pa ni sada".

On dodaje da se napad dogodio kada je krenuo na drugi sprat.

"Prolazio sam, a on je sedeo meni sa desne strane. Nisam obraćao pažnju. Međutim dok sam prolazio primetio sam krajem oka da ustaje i izvlači nešto iz džepa. Tada sam video nož koji je sevnuo, sledećeg trenutka me je ubo u vrat. Nisam imao kad da reagujem".

"Ništa me nije bolelo, ali kao lekar znam da bol dolazi odloženo. Rukom sam pritisnuo ranu i pobegao u prvu sobu, a tada su već stigle moje kolege. Zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji ostao sam živ".

Na pitanje da li je poznavao napadača, lekar kaže da ga je poznavao, ali da ne zna motiv napada. "Operisali smo ga pre nekoliko nedelja i ugradili pejsmejker. Opisao bih ga kao mirnog, tihog, čak introvertnog . Mislim da to ima neku ličnu pozadinu, ali ne znam šta je u pitanju. I neverovatno, ali ne osećam ljutnju".

Posle napisa u medijima da je zatajilo obezbeđenje bolnice, lekar je rekao da "ovaj napad niko i ništa nije moglo da spreči. U pitanju su bile sekunde. Čak i da je u neposrednoj blizini bio neko iz obezbeđenja, ne bi bio u stanju da spreči zločin".

Kurir.rs/Heute

Foto oe24.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track