DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Austrijanka (20) ronila sa ocem pored plaže kada je gliser udario u glavu! (FOTO)
Foto: krone.at/Profimedia

užas na ostrvu krk

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Austrijanka (20) ronila sa ocem pored plaže kada je gliser udario u glavu! (FOTO)

Austrija -

Stravična nesreća dogodila se u lučkom gradiću Malinska na ostrvu Krku u kojoj je poginula Austrijanka Verena H. (20) iz Salcburga.

Ona je sa ocem ronila na oko 300 metara od obale u delu označenom za kupače, a kada su izronili na površinu na njih je u punoj brzini naleteo gliser i drevojku udario pravo u glavu. Vereni nije bilo spasa, i ubrzo je preminula.

foto: printscreen krone.at

Ronjenje je bila njena velika strast koju je nasledila od oca koji je instruktor ronjenja i vodio je dve škole ronjenja u Egiptu i Turskoj. Logično je da su želeli da upoznaju podvodni svet hrvatskog primorja tokom svog odmora. Nisu ni slutili da će to biti njihovo poslednje zajedničko ronjenje.

"U kontaktu smo s porodicom i pružamo im podršku koliko možemo", rekao je Peter Gušelbauer iz Ministarstva inostranih poslova.

Hrvatska policija je pokrenula istragu, ali nisu uspeli da saslušaju muškarca koji je upravljao gliserom zbog šoka i lošeg psihičkog stanja. Utvrđeno je da nije bio pod dejstvom alkohola.

"Verena je bila voljena u svom mestu. Njena smrt je za nas veliki šok. Naše misli su sa porodicom ", kaže gradonačelnik Strobla Jozef Vajkinger.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen krone.at/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track