OBRT U ISTRAZI! OTAC AUSTRIJANKE KOJU JE UBIO GLISER KOD KRKA OTKRIO KLJUČNI DOKAZ: Ovo će pokazati da smo bili u zoni za kupače!
Foto: Instagram/Printscreen

strašna smrt na letovanju u hrvatskoj

OBRT U ISTRAZI! OTAC AUSTRIJANKE KOJU JE UBIO GLISER KOD KRKA OTKRIO KLJUČNI DOKAZ: Ovo će pokazati da smo bili u zoni za kupače!

Austrija -

Policijski i vatrogasni ronioci ponovo su detaljno pretražili podmorje kod Malinske, na mestu gde je prošle nedelje poginula 20-godišnja Austrijanka Verena Hajnc na koju je, dok je ronila sa svojim ocem, naleteo gliser kojim je upravljao 25-godišnjak iz Zadra.

Hrvatski mediji pišu kako je nova pretraga pokrenuta nakon što je otac Diter Hajnc rekao kako je tokom pokušaja spasavanja ćerke bacio ronilački pojas težak dva kilograma. Navodno je reč o crnom pojasu s olovnim tegom koji je završio na morskom dnu i čija lokacija može da bude ključan dokaz u istrazi.

Hajnc tvrdi da su on i njegova ćerka ronili na lokaciji od najmanje 80, a najviše 150 metara od obale. To se bitno razlikuje od saopštenja MUP- Hrvatske prema kojem se nesreća dogodila 300 metara od obale.

Taj detalj je ključan jer, prema pravilima, ne sme da se vozi na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, prenosi Jutarnji.hr.

Austrijanac koga je takođe zakačio gliser, kaže da mu je prilikom udara otrgnuta i peraja zelene boje dok su s nogu njegove ćerke skliznula oba ronilačka peraja bele boje.

here’s to sharing waves with your siblings ?? #familysurf

A post shared by verena heinz (@verena.heinz) on

Peraja su mogla da otplutaju, ali dva kilograma težak pojas morao bi još da bude na morskom dnu, određujući lokaciju nesreće.

Nezvanično, ronioci nisu još pronašli spomenuti pojas pa će s potragom nastaviti.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Tomislav Kukec) Foto: Instagram/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track