Najnovije vesti

JEZIVO! SRPKINJA STRADALA U BEČU U PODMETNUTOJ EKSPLOZIJI: Zapao u dugove pa digao u vazduh zgradu i ubio MAJKU DVOJE DECE i sebe! Petospratnica SRAVNJENA SA ZEMLJOM (VIDEO)
Foto: Printscreen Heute.at

HAOS

JEZIVO! SRPKINJA STRADALA U BEČU U PODMETNUTOJ EKSPLOZIJI: Zapao u dugove pa digao u vazduh zgradu i ubio MAJKU DVOJE DECE i sebe! Petospratnica SRAVNJENA SA ZEMLJOM (VIDEO)

Austrija

Eksploziju u zgradi u Beču, u kojoj je poginula Srpkinja Ana Borojević (29) iz Velike Plane, namerno je izazvao Danijel Š (22) u svom stanu.

Ovaj mladi kuvar je posle otkaza koji je dobio na poslu odlučio da izvrši samoubistvo i 26. juna detonirao plinsku bocu. U eksploziji je deo zgrade od siline detonacije raznesen, a Ana Borojević koja je bila u stanu sa dva maloletna sina je od detonacije izletela iz zgrade i na nju su se obrušili zidovi.

Tri meseca kasnije istraga je potvrdila da je eksploziju izazvao Danijel Š. u svojoj kuhinji. On je, kako su preneli austrijski mediji, namerno oštetio dovod gasa, a zatim varnicom ili otvorenim plamenom izazvao eksploziju.

 

Motiv za ovako suludi potez krije se u Danijelovim finansijskim problemima, saopštila je austrijska policija a prenose austrijski mediji. On je naime neposredno pre toga ostao bez posla što ga je izuzetno pogodilo, a dugovao je i novac za zakup stana.

 

Osim Danijela i Ane koji su smrtno stradali, u detonaciji je povređeno još 15 osoba, a neki od njih i dalje se nalaze u bolnici. Zbog velikih oštećenja koje je zgrada pretrpela svi stanari su iseljeni , a zgrada je srušena i biće izgrađena nova.

 

Podsećanja radi, Ana Borojević iz Velike Plane živela je u Beču sa dvojicom maloletnih sinova i suprugom Dejanom T. Anina majka se spletom okolnosti zadesila u neposrednoj blizi zgrade kada je došlo do nesreće ni ne sluteći da je u njemu izgubila dete. Potraga je trajala do jutra i tadaje pronađeno telo njene ćerke pod ruševinama.

 

Kurir.rs/Heute/V.S.

 

Foto printscreen Heute/Facebook

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...