Najnovije vesti

MORBIDNO! SAVETUJU DECI DA PUŠE KAKO SE NE BI UGOJILI: Preporuka škole iz Beča zgrozila svet! SUROVO! (FOTO)
Foto: Profimedia

BALETSKA ŠKOLA

MORBIDNO! SAVETUJU DECI DA PUŠE KAKO SE NE BI UGOJILI: Preporuka škole iz Beča zgrozila svet! SUROVO! (FOTO)

Austrija

Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše! To je savet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

U izveštaju specijalne komisije koja istražuje zloupotrebe na Akademiji, navodi se da su mladi plesači podvrgnuti surovim metodama obuke i loše kontrolisanim velikim naporima. Uz to su i ponižavani tako što profesori, kad su im se obraćali, nisu koristili njihovo ime i prezime, već ime i broj odeće.

Prema rečima predsednice komisije Suzane Rejdel Krauskopf, mladi plesači su podvrgnuti surovim metodama obuke, naterani da rade mnogo više nego što je dozvoljeno i niko ne kontroliše koliki napor deca mogu da izdrže. Ona je izjavila da direktor Bečke opere Dominik Majer ne obavlja uspešno svoje obaveze.

Rukovodstvo Opere izjavljuje da je već smanjen broj nastupa učenika i obećava da će detaljnije proučiti izveštaj pre nego što da potpuniji odgovor.

Austrijski list „Falter“ je već pisao da se učenici redovno susreću sa zlostavljanjem i ponižavanjem, a da se devojčice dovode do anoreksije i bulimije. Pored toga, jedan od učenika je govorio i o seksualnim uznemiravanjima od strane predavača.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...