PANIKA U BEČU ZBOG PIJANOG BOSANCA! KUCAO KOMŠIJI NA VRATA I PRETIO: Sve ću da vas pobijem, imam pištolj!
Foto: AP

POLICIJA SE DIGLA NA NOGE

PANIKA U BEČU ZBOG PIJANOG BOSANCA! KUCAO KOMŠIJI NA VRATA I PRETIO: Sve ću da vas pobijem, imam pištolj!

Austrija -

Prema rečima portparola policije Haralda Sorosa, alkohol i svađa sa komšijom izazvali su veliku akciju bečke policije u okrugu Pencing u ponedeljak uveče.

U glavnoj ulozi našao se 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je pokucao je vrata stana svog komšije, koji stanuje iznad njega u Ulici Meisel u bečkom Pencingu.

"Sve ću vas pobiti, imam pištolj", urlao je Bosanac ispred vrata košijinog stana oko 21.45 sati, izveštava Kleine Zeitung.

Potencijalne žrtve uhvatila je panika, a najpribraniji je bio 24-godišnji nećak vlasnika stana koji je obavestio policiju. Na mesto incidenta upućene su jake policijske snage, uključujući tri patrolna automobila iz policijske jedinice Rudolfshajm-Finfhaus, kao i pet vozila specijalne bečke policije WEGA.

Osumnjičeni Bosanac je mirno otvorio vrata policajcima i bez otpora se predao. Priznao je da je pretio susedima, ali je tvrdio da nije bio ozbiljan jer uopšte nije imao pištolj.

Pokazalo se da je državljanin BiH uzimao lekove i alkohol, pa mu je u trenutku hapšenja izmereno 0,7 promila alkohola u krvi.

Krivično je prijavljen zbog opasnih pretnji. Sukob komšija traje već neko vreme, a izbio je zbog vode koja je curila iz stana na gornjem spratu.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja