HOROR U BEČU: Devojka (28) ubijena u svom stanu! Otac došao da proveri zašto se ne javlja pa zatekao JEZIV PRIZOR!
Foto: printscreen österreich.at

druga žena žrtva u januaru

HOROR U BEČU: Devojka (28) ubijena u svom stanu! Otac došao da proveri zašto se ne javlja pa zatekao JEZIV PRIZOR!

Austrija -

Otac koji je otišao do stana u bečkoj opštini Floridsdorf da proveri zašto mu se ćerka danima ne javlja zatekao je stravičan prizor.

Kada je u utorak uveče ušao u stan zatekao je beživotno telo svoje dvadesetosmogodišnje ćerke Birgit H. i odmah pozvao policiju. Posle uviđaja otkriveno je da je devojka ubijena. Prema prvim informacijama ona je zadavljena, ali policija nije precizirala da li je to urađeno golim rukama ili nekim predmetom. Otac je rekao da se nije čuo sa ćerkom nedelju dana i pošto nije mogao da stupi sa njom u kontakt došao je da proveri šta se dešava.

Policija je započela istragu o ubistvu, a stanari iz zgrade gde je živela žrtva, kažu da su na stepeništu videli devojčinog partnera kako plače. Ona je kako kažu bila u vezi sa njim od nedavno, tačnije od novembra 2019. godine. Međutim navodno je bila u vezi sa još jednim mladićem, pa se ispituje da li je motiv ljubomora.

Prema svedošenju komšija, Birgit H. živela je prilično povučeno. Kažu da su češće viđali njenog prijatelja nego nju. Birgit je veoma volela životinje jer su vrata stana bila su ukrašena njihovim slikama, a imala je i male kućne ljubimce. Robert Hauser, čuvar zgrade rekao je da je u tom stanu živela od 2009. i da je bila gotovo neprimetna, uvek ljubazna.

"Video sam je mnogo puta. Uvek se ljubazno pozdravljala", opisao je Hauser kontakte sa ženom. On je potvrdio da je žrtva imala mladića i da je nekoliko puta pričao sa njim.

"Pričao sam s njim nekoliko puta. Bio je vrlo ljubazan. Ponekad je ostavljao automobil u dvorištu zgrade, ali uvijek je odlazio vrlo rano", rekao je Hauser. Rekao je da su u "vanbračnoj vezi", a ragovarao je sa njim poslednji put u utorak kada je rekao da je Birgit dobro.

Kurir.rs/V. S.

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track