Najnovije vesti

SRBI GLAVNI DILERI U AUSTRIJI: Kontrolišu tržište droge, bacili u zapećak Nigerijce, Crnogorce i Turke!
Foto: Profimedia

dominiraju

SRBI GLAVNI DILERI U AUSTRIJI: Kontrolišu tržište droge, bacili u zapećak Nigerijce, Crnogorce i Turke!

Austrija

Novi izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije o krivičnim delima koji imaju veze sa narkoticima pokazuje da su Srbi glavni dileri.

U odgovoru na parlamentarni upit Ministarstvo je navelo da se najviše kokaina prodaje u bečkom okrugu Otakring (16), dok je Favoriten (10) glavno tržište kanabisa. 

foto: Profimedia

Prema izveštaju je prošle godine na osnovu kršenja zakona o narkoticima podneto 11.939 prijava, od kojih 10.521 protiv muškaraca i "samo" 1.418 protiv žena. Najveći broj prijava podnet je u Otakringu (1.310), zatim sledi 2.bečki okrug Leopoldštat (1.274) I Favoriten (1.033).

Najmanje prijava bilo je u 14.bečkoj opštini Hicingu sa svega 113. Što se državljanstva prijavljenih tiče 6.613 su Austrijanci, a 5.326 stranci, od kojih 1.493 tražioci azila. 

foto: Profimedia

Detaljnijom analizom vidi se da Srbi "dominiraju" tržištom droge sa 387 prijava.

Na drugom mestu su Nigerijci (106), a na trećem Alžirci (56). Zatim slede Crnogorci I Turci sa po 28 prijava, I Bosanci sa 24.

Prema izveštaju Minsitarstva Beč, kao grad sa najvećim brojem stanovništva, u poređenju sa ostalim gradovima I pokrajinama je mesto korišćenja narkotika, ali I tranzita, te I sedište brojnih narko grupa.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...