KORONA BUKTI U AUSTRIJI: Zaraženo više od 1.000 đaka i nastavnika, broj hospitalizovanih u Beču veći nego na vrhuncu epidemije
Foto: Profimedia

pandemija

KORONA BUKTI U AUSTRIJI: Zaraženo više od 1.000 đaka i nastavnika, broj hospitalizovanih u Beču veći nego na vrhuncu epidemije

Austrija -

U Austriji trenutno ima 1.125 aktivno obolelih đaka i nastavnika od korona virusa.

U Francuskoj jedna trećina korona virus zaraza se dovodi u vezu sa školama i univerzitetima, a u Austriji, gde univerziteti tek otvaraju svoja vrata od 1.oktobra, škole čine svega oko 10 odsto žarišta.

Većina stanovnika Austrije se i dalje zarazuje van obrazovnih ustanova.

Međutim raste broj slučajeva zaraze u školama pa je Krizni štab odlučio da detaljno analizira koja starosna grupa je najviše pogođena.

Samo u Beču već ima oko 600 zaraženih đaka.

S tim u vezi je odlučeno da se sprovode testiranja dece koja su bila u kontaktu sa zaraženima, a da rezultati stignu u roku od 24 sata, kako bi se izbeglo da deca provode dugo vreme u karantinu, a i "odstranili" iz razreda ona deca koja su obolela.

Broj hospitalizovanih u Beču veći nego na vrhuncu epidemije

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata u Beču je trenutno veći nego što je bio na vrhuncu epidemije u Austriji 31.marta.

Trenutno je 225 kovid pacijenata hospitalizovano u Beču, a poređenja radi krajem marta bilo ih je 213.

foto: Profimedia

Od tog broja 177 je smešteno na "normalno" kovid odeljenje, a 48 na intenzivnoj nezi.

Prema zvaničnim podacima gradskih vlasti u Beču trenutno ima još 247 slobodnih kreveta na intenzivnoj nezi, kao I 2.214 na "normalnom" kovid odeljenju.

Ukoliko se situacija bude dramatično pogoršala, kako ukazuju vlasti, ponovo bi, kao na proleće, bili oslobođeni drugi bolnički kreveti, odložene operacije I prestalo primanje pacijenata koji nisu hitni slučajevi.

U tom slučaju bi bilo moguće dodati do 1.000 "intenzivnih" kreveta sa respiratorom.

Inače broj hospitalizovanih u Austriji bio je 469, od kojih 88 na intenzivnoj nezi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track