VASPITAČICA IZ VRTIĆA PORED SINAGOGE U BEČU: Roditelji su rekli da neće dovesti decu! Strah me je, rekli su da ne izlazimo nigde
Foto: Profimedia/ROLAND SCHLAGER/AFP

građani beča u strahu

VASPITAČICA IZ VRTIĆA PORED SINAGOGE U BEČU: Roditelji su rekli da neće dovesti decu! Strah me je, rekli su da ne izlazimo nigde

Austrija -

"Zbog napada, danas gotovo niko ne radi, a škole i vrtići su ostali otvoreni za one koji nemaju drugog izbora. Iskreno, jako me strah", priča vaspitačica iz Zagreba koja već nekoliko godina živi i radi u Beču.

Jedan od počinilaca sinoćnjeg terorističkog napada u Beču još uvek je na slobodi, pa su vlasti upozorile građane da ne izlaze nigde.

"Radim u vrtiću u blizini sinagoge. Skoro svi roditelji su javili da neće dovesti decu. U vrtiću je trenutno 6 od 42 dece, koliko inače pohađa naš vrtić. To su deca od ljudi koji nisu mogli ostati kod kuće zbog posla. Rekli su nam da ne izlazimo nigde jer je jedan još uvek na slobodi. Iskreno, jako me strah", priča vaspitačica iz Zagreba koja već nekoliko godina živi i radi u Beču.

Austrija je od danas u lokdaunu pa je većina institucija zatvorena, uz izuzetak škola za učenike nižih razreda, dečjih vrtića, trgovina, frizera pedikera i kozmetičkih salona. Zbog napada, danas gotovo niko ne radi, a škole i vrtići su ostali otvoreni za one koji nemaju drugog izbora.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track