BEČLIJU PROGLASILI MRTVIM, PA GA ZABORAVILI U STANU: Komšinica posle 2 meseca naišla na šokantan prizor
Ilustracija, Foto: Profimedia

veliki nesporazum

BEČLIJU PROGLASILI MRTVIM, PA GA ZABORAVILI U STANU: Komšinica posle 2 meseca naišla na šokantan prizor

Austrija -

Pogrebnici u Beču "zaboravili" su telo muškarca u njegovom stanu, ostavivši ga na krevetu više od dva meseca nakon što su potvrdili njegovu smrt.

Sonja Viht, portparolka gradskih vlasti, potvrdila je u utorak da telo nije bilo odneseno u mrtvačnicu u skladu s uobičajenom procedurom.

Komšinica tog 66-godišnjeg čoveka, koja se o njemu brinula jer je već dugo bio bolestan i nije mu poznavala porodicu ni prijatelje, pronašla ga je mrtvog 11. novembra 2020. Pozvala je policiju i predala im ključeve njegovog stana.

Mislila je da je već odavno sahranjen, ali ga je 27. januara, kada je u pratnji notara koji je u stanu tražio testament, pronašla na krevetu.

"Reč je nesrećnom spletu okolnosti i problemu u komunikaciji između ekipe koja je utvrdila smrt i onih koji je trebalo da se pobrinu za pogreb", rekao je Nikolaus Salzer, direktor gradskog centra za higijenu. Naložio je internu istragu i naglasio da nikada nije čuo za nešto slično.

Datum sahrane još nije određen. Vlasti još proveravaju postoji li neki član njegove porodice koji bi želeo da je organizuje. U slučaju da ne pronađu nikoga, sve će organizovati grad.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track