Najnovije vesti

KURC MORA OTIĆI: Austrijskom kancelaru preseo ručak sa prijateljima! Gosti mu jasno rekli šta misle!
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

jasno

KURC MORA OTIĆI: Austrijskom kancelaru preseo ručak sa prijateljima! Gosti mu jasno rekli šta misle!

Austrija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vicekancelar Verner Kogler, ministarka turizma Elizabet Kostinger i državna sekretarka Andrea Majer, koji su se sastali na ručku u bečkom Prateru, sigurno su izgubili apetit, pišu austrijski mediji.

Razlog tome je skandiranje koje ih je dočekalo u ugostiteljskom objektu. "Morate ići, Kurc mora ići", vikali su ljudi u pivnici.

Razlog predstavljanja vladajuće stranke u gastronomskom objektu bila je konferencija za štampu prvog dana otvaranja Austrije nakon sedmomesečnog zaključavanja. Međutim, sve je dobilo bizarnu notu kada su se lažni novinari umešali među novinare. Pobunjenici protiv vakcina i mera zaštite od korone koje je policija uklonila neposredno pre dolaska kancelara ostavili su slogane i infiltrirali se u novinare.

"Lažna novinarka" je umesto mikrofona u vazduhu imala četku za čišćenje. Kancelar Kurc je na njena pitanja odgovarao mirnim tonom, poput „šta će biti sa onima koji ne žele da se vakcinišu“. Istakao je da se vakcine ne forsiraju.

Drugi novinari nisu mogli dobiti reč i dobiti priliku da pitaju jer je „žena sa četkom za čišćenje ukrala šou“. Kancelarov tim za komunikacije i ličnu sigurnost omogućio je da se neugodne situacije odvijaju bez problema. Izgledalo je da mu se svi rugaju. Međutim, ne možemo a da ne primetimo da se prilikom povratka u gastronomske objekte Sebastian Kurc pojavio u nešto svetlijem tonu odeće.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track