KAKVA GREŠKA! Policija proglasila mrtvim pogrešnog blizanca: Gospodine, ali Rem je živ...
Foto: Profimedia / Matthias Balk / AFP

austrija

KAKVA GREŠKA! Policija proglasila mrtvim pogrešnog blizanca: Gospodine, ali Rem je živ...

Austrija -

Austrijska policija napravila je ozbiljnu grešku kada je, posle teške saobraćajne nesreće, proglasila mrtvim pogrešnog brata blizanca.

"Rem je još uvek živ", reči su koje će još dugo odzvanjati u ušima austrijskog policajca koji je nazvao porodicu Rumuna poginulog u saobraćajnoj nesreći, kako bi ih izvestio o tragičnom slučaju, piše Kronen Cajtung.

Sestra rumunskih blizanaca nije bila ništa manje u šoku kada je čula da joj je poginuo brat blizanac, ali ne onaj koji je bio s njom u trenutku poziva.

Policija je, naime, pogrešnog brata blizanca identifikovala kao poginulu osobu.

U nedelju rano ujutro, Audijev karavan zabio se u mali crveni Reno koji se kretao autoputem prema Beču u blizini Linca. Pretpostavlja se da je 41-godišnji vozač Audija prekasno ugledao automobil s obzirom na to da su uslovi na putu bili veoma loši. Vidljivost je bila slaba mraka i guste magle.

Dok je vozač koji je izazvao nesreću prošao relativno bez posledica, reno je bio potpuno smrskan, a vozaču nije bilo spasa.

Austrijska policija je pretpostavila da je vlasnik vozila ujedno i vozač automobila pa je tako i obavestila porodicu Rumuna (55) koji živi u nemačkom Kupfercelu, udaljenom 450 kilometara od mesta nesreće.

Šokirana sestra Rumuna je izjavila da je njen brat Remus H. još uvek živ. Tada je utvrđeno da je žrtva njegov brat blizanac Romul H., koji je pozajmio automobil svog brata.

Uzrok nesreće zasad nije poznat a istraga je u toku.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track