AUSTRIJA SE SPREMA ZA TOTALNO ZAKLJUČAVANJE U PONEDELJAK: Opsadno stanje u prodavnicama! Desničari protestuju ulicama Beča
Foto: Profimedia / Johann Schwarz / AFP

Strahuju od obavezne vakcinacije

AUSTRIJA SE SPREMA ZA TOTALNO ZAKLJUČAVANJE U PONEDELJAK: Opsadno stanje u prodavnicama! Desničari protestuju ulicama Beča

Austrija -

Stanovnici Austrije masovno odlaze masovno u kupovinu pred zatvaranje države koje počinje u ponedeljak. Za to vreme u Beču se održavaju protesti, takođe zbog vladine najave obavezne vakcinacije građana.

Mnogi od okupljenih ne nose FFP2 maske, suprotno pravilima koja su na snazi u Austriji. Protest su pokrenuli ekstremno desni liberali (FPO), iako na njemu nema njihovog lidera Herberta Kikla koji je zaražen korona virusom.

Zbog brzog širenja epidemije, austrijska vlada odlučila je da u ponedeljak ponovo zaustavi javni život u četvrtom talasu epidemije. Zatvaranje će trajati do 13. decembra, a za nevakcinisane i duže. Škole i vrtići će u principu ostati otvoreni, ali pohađanje nastave neće biti obavezno. Država će od 1. februara naredne godine uvesti obaveznu vakcinaciju protiv korone. Do sada je u potpunosti vakcinisano 66 odsto stanovništva zemlje.

Tako su u subotu mnogi požurili u nabavku. Tržni centri prijavljuju velike gužve

Tržni centar "Auhofcenter "u Beču prijavio je duge redove za vakcinaciju protiv korone, koja je moguća bez naručivanja. Pošto Beč dozvoljava da se dodatna doza vakcine daje četiri nedelje posle poslednje doze, tamo dolaze i mnogi ljudi iz Donje i Gornje Austrije.

Kurir.rs/RTV Slo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track