AUSTRIJA U ŠOKU: Mučili i s*ksualno zlostavljali korisnike doma za stare i nemoćne, pojavile se i užasne fotografije
Foto: Profimedia

jezivo

AUSTRIJA U ŠOKU: Mučili i s*ksualno zlostavljali korisnike doma za stare i nemoćne, pojavile se i užasne fotografije

Austrija -

Austrijske vlasti istražuju zlostavljanje ljudi u domu za stare i nemoćne u Donjoj Austriji.

Od proleća ove godine austrijske vlasti istražuju navode da je četvoro zaposlenik mučilo i seksualno zlostavljalo štićenike doma za starije i nemoćne u mestu Sicenberg-Redling.

Do sada se četvoro osumnjičenih - tri žene i jedan muškarac stari između 30 i 45 godina branilo ćutanjem, a njihov advokat je tražio prekid postupka. Međutim, dnevnik Kurier je sada objavio uznemirujuće fotografije koje dodatno kompromituju osumnjičene.

Kako prenosi Index.hr, fotografije koje su se pojavile na čet grupi na VatsApu, predate su javnom tužiocu, a firma SeneCura, u čijem je vlasništvu dom, obećava "maksimalnu transparentnost".

Prve optužbe za neprimeren i zlostavljački odnos prema stanovnicima doma postale su poznate krajem marta 2021. godine, javio je ORF.

SeneCura je brzo reagovala i odmah podnela prijavu policiji i pokrenula internu istragu čiji su rezultati poslati javnom tužiocu. Četvoro njegovatelja je tada "odmah dobilo otkaz"

Državno tužilaštvo već nekoliko meseci istražuje, kako su naveli, mučenje ili zanemarivanje te seksualno zlostavljanje bespomoćnih osoba. Koliko je tačno stanovnika doma time pogođeno za sada se ne zna, navodi Indeks.

Austrijski mediji prenose da su negovatelji štićenicima doma uskraćivali hranu, davali im tablete kako bi ih uspavali da ne moraju da se bave njima, vređali ih i vikali na njih. Detalji o sumnjama na seksualno zlostavljanje nisu objavljeni.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track