SEBASTIJAN KURC DOBIO NOVU FUNKCIJU: Zajedno sa Tonijem Blerom boriće se protiv antisemitizma u Evropi!
Foto: AP/Chris Jackson, EPA/CHRISTIAN BRUNA

Isplatio se odlazak iz politike

SEBASTIJAN KURC DOBIO NOVU FUNKCIJU: Zajedno sa Tonijem Blerom boriće se protiv antisemitizma u Evropi!

Austrija -

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji je krajem prošle godine morao da napusti tu funkciju ubog optužbi za korupciju i paćanje anketa državnim novcem, našao je ovi posao, naime kako pišu austrijski mediji postaje kopredsedavajući Tonija Blera u Evropskom savetu protiv antisemitizma.

Prema pisanju austrijskih medija, bivši kancelar i bivši britanski premijer zajedno će predvoditi nevladinu organizaciju posvećenu borbi protiv antisemitizma. B

ivši britanski premijer bio je predsedavajući Evropskog saveta za toleranciju i pomirenje (ECTR) od 2015. godine. Bivši šef vlade Austrije Kurc sada će biti njegov kopredsedavajući i trebalo bi omogući međunarodne kontakte, navodi se.

Bler je tu ulogu imao otkako je napustio mesto izaslanika za Bliskoistočna pitanja

Ko je sve član ECTR

Institucija je osnovana u Parizu 2008. godine. Predsednik ECTR-a je trenutno ruski preduzetnik Vjačeslav Moše Kantor, koji je i predsednik Evropskog jevrejskog kongresa i jedan od osnivača Svetskog foruma o holokaustu. ECTR sebe vidi kao „ čuvara“ tolerancije u Evropi i kampanje protiv diskriminacije Jevreja i negiranja holokausta.

Nekoliko bivših premijera i predsednika su članovi ECTR. Španac Hoze Marija Aznar i Šveđanin Goran Person, između ostalih. Bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek (OVP) takođe pripada ECTR.

Kurir.rs/Kurier.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track