DEVOJČICA (11) VOZEĆI TRAKTOR SLETELA NA KROV KUĆE Policija: Nesreća se desila na privatnom imanju! Tu ne važe saobraćajni propisi
Foto: althofen.at

Incident u austriji

DEVOJČICA (11) VOZEĆI TRAKTOR SLETELA NA KROV KUĆE Policija: Nesreća se desila na privatnom imanju! Tu ne važe saobraćajni propisi

Austrija -

Jedanaestogodišnja devojčica iz mesta St. Veit an der Glan (Sveti Vid) u austrijskoj pokrajini Koruškoj za dlaku je izbegla smrt, kada je vozeći traktor sletela niz padinu i pala na krov jedne kuće koja je bila u podnožju.

Prema izveštajima austrijskog Kronen Cajtunga devojčica je u nameri da pomogne svojim roditeljma, sela u kabinu traktora, da na livadi natovare bale sena. Na kosini livavde, traktor u kome je bila devjčica krenuo je nizbrdo i pao na krov kuće u podnožju.

Kako ostali austrijki mediji navode incident se dogodio 2. juna oko 14.45 časova. Naime traktor je najpre probio baštensku ogradu, zatim živu i zastavio se na krovnoj konstrukciji.

traktor na krovu, traktor, krov
foto: althofen.at

Posle prijave nesreće po devojčicu je poslat spasilački helikopter jer se strahovalo da ima unutršanje povrede i ona je prebačena u bolnoicu u Klagenfurtu.

Lekari su utvrdili da devojčica nije povređena i da nema nikakve povrede, ali je u velikom šoku.

Traktor je sa krova kuće skinula šlep služba, a visina materijalne šete tek treba da se utvrdi.

Portparol lokalne policije Dominik Šodamin izjavio je povodom ove nesreća da starost osobe koja je vozila traktor nije bitna.

"Pošto se incident dogodio na privatnom imanju, ne važe saobraćajni propisi. Nema ništa loše što je za volanom bila devojčica".

Presudnu reč u ovom slučaju imaće osiguravajuća kuća.

Kurir.rs/Konen Zeitung/Agrarheute

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track