NOVI DETALJI O PADU BALONA U AUSTRIJSKIM ALPIMA: Korpa sa putnicima spuštena prebrzo, odbila se i vratila u vazduh, pa prevrnula
Foto: EPA / Christian Bruna

sumnja se na nemar

NOVI DETALJI O PADU BALONA U AUSTRIJSKIM ALPIMA: Korpa sa putnicima spuštena prebrzo, odbila se i vratila u vazduh, pa prevrnula

Austrija -

Istraga o nesreći balona koja se dogodila u subotu u austrijskim Alpima se nastavlja. Nezvanično, veruje se da je nesreću izazvao pilot balona na vrući vazduh, koji se prebrzo spustio ka zemlji, zbog čega se korpa putnika odbila nazad u vazduh. Policija zbog toga istražuje uzrok telesne povrede usled krajnje nepažnje.

Kako prenose austrijski mediji, jučerašnja nesreća balona na vrući vazduh u austrijskim Alpima nezvanično se dogodila zbog nemara pilota. Tokom leta odlučio je da sleti na livadu kod Untereka, ali se prebrzo spustio ka zemlji. Istovremeno, četiri putnika su ispala iz korpe, među kojima i pilot i kopilot. Od posledica pada svi su povređeni, teže su povređeni 33-godišnji kopilot i 60-godišnji putnik.

Balon sa korpom klizio je po zemlji nekoliko metara, a zatim se zbog manje težine ponovo podigao. Bez dvoje ljudi koji su znali da upravljaju letelicom, leteo je napred. Pilot, koji je ostao na čvrstom tlu, tako je morao telefonom da uputi ljude u korpi kako da prinudno slete. Balon se na kraju zaustavio u šumi, oko pet kilometara udaljenoj od prvobitnog kontakta sa zemljom. Istovremeno, lakše je povređeno još pet osoba.

Na mesto nesreće stigao je helikopter Hitne pomoći koji je teško povređene prevezao u bolnicu. Ostalih sedam sa lakšim povredama ukazana je na licu mesta.

Balon je izgubio pilota kada je udario u zemlju i ponovo se uzdigao u nebo sa svojim putnicima

Kako prenosi austrijski Kurir, državno tužilaštvo ne isključuje uzrok nesreće zbog nemara. Portparol tužilaštva rekao je da je zbog toga na lice mesta pozvan sudski veštak, koji će detaljnije ispitati okolnosti i da li su nastale nepažnjom pilota.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track