AUSTRIJANCI ČITAVU NOĆ PO SNEGU TRAŽILI PIJANOG SLOVENCA: Poslali 60 spasilaca i pse tragače! Posle 7 sati i on im se pridružio!
Foto: Screenshot YT

debeli mininus

AUSTRIJANCI ČITAVU NOĆ PO SNEGU TRAŽILI PIJANOG SLOVENCA: Poslali 60 spasilaca i pse tragače! Posle 7 sati i on im se pridružio!

Austrija -

U nedelju kasno uveče, jedan od slovenačkih turista izgubio se u austrijskom skijalištu Bad Klajnkirhajm. Zbog ekstremno niskih temperatura Austrijanci su u potragu poslali 60 spasilaca sa psima. Nakon sedmočasovne potrage, nestali je došao do njih sam i teško pijan.

U ponedeljak u 3 sata posle ponoći, austrijski spasioci su primili poziv od dvojice ljubljanskih turista da su njihovi prijatelji nestali na području skijališta Bad Klajnkirhajm. Trebalo je da idu zajedno u diskoteku, ali je na putu do nje iznenada nestao kolega. Pošto nisu uspeli da ga pronađu, a temperature su bile opasno niske, u pomoć su pozvali Hitnu pomoć.

Ukupno 60 pripadnika policije, vatrogasaca i gorskih spasilaca u pratnji pasa spasilaca, piše Klajn cajtung.

Posle sedam sati potrage i pročešljavanja terena, nestali Slovenac je sam otišao do jedinica - inače jako pijan. On je spasiocima objasnio da se izgubio na putu do diskoteke, a potom potražio sklonište u obližnjem lokalu. Priveden je zbog pijanstva, ali je ujutru pušten.

Operativni rukovodilac austrijske brigade pasa za spasavanje rekao je da je neobična priča imala i neobično srećan kraj. Istovremeno je pohvalio saradnju austrijskih timova na terenu.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track