BESKUĆNIK U RESTORANU MOLIO ZA KOJI DOLAR: Od onoga što je vlasnica uradila čoveku stane dah!
Foto: Facebook

Kad te život iznenadi

BESKUĆNIK U RESTORANU MOLIO ZA KOJI DOLAR: Od onoga što je vlasnica uradila čoveku stane dah!

Planeta -
Markus nije mogao da izađe iz začaranog kruga: da bi preživeo morao je da prosi i krade, a zbog tih prekršaja niko nije hteo da ga zaposli.

We made it to Palm beach post today ! ;)

Posted by Cesi Abi on Saturday, April 2, 2016

Nesrećnik je ušao u "Ejbin kafe" u Mineapolisu i zamolio vlasnicu za nekoliko dolara.

"A zašto ne radiš? Zar ne znaš da ni meni niko ništa ne daje za džabe?", dočekala ga je Sejša Ebigejl (25), vlasnica.

"Imam mnogo prekršaja i niko neće da me zaposli, pa sam morao na ulicu i do novca dolazim kako znam i umem - kradem i prosim", odgovrio je čovek.

"Hoćeš li da radiš? Imam posao za tebe", uzvratila je Sejša i dala nesrećniku šansu za novi početak.

Hey, everyone just wanted to say THANK YOU for all the donations they helped with finding a place to live. He has his...

Posted by Cesi Abi on Sunday, April 3, 2016

"Tog dana nisam imala dovoljno radnika i ponudila sam mu posao... Razrogačio je oči i tako se najsmejao da mi je ulepšao dan. Rekao je da će raditi sve za malo hrane. I evo, gotovo dve nedelje radi kod mene po dva sata... pomaže u iznošenju smeća, pere sudove itd. I znate šta radi kad mu platim? Kupuje hranu kod mene (SAM JE ODLUČIO DA PLAĆA) jer se tako dobro oseća!", napisala je Sejša na Fejsbuku.

U međuvremenu, ona je za Markusa otvorila akciju na stranici za prikupljanje donacija Go fund me, pa su ljudi počeli da šalju donacije, pa se Sejša opet oglasila i zahvalila se svima.

"Hvala vam na donacijama, one su mu pomogle da nađe smeštaj. Sad ima svoj krevet, nekoliko preobuka i radi pola radnog vremena!", napisala je Kejša i dodala da namerava da zaposli Markusa za stalno, sa punim radnim vremenom.

(Facebook/Palm bič post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track