TEREZA MEJ U CENTRU SKANDALA ZBOG OBLAČENJA: Kako su njene kožne pantalone zavadile čitavu Britaniju
Foto: Printscreen Twitter

Svi napadaju britansku premijerku

TEREZA MEJ U CENTRU SKANDALA ZBOG OBLAČENJA: Kako su njene kožne pantalone zavadile čitavu Britaniju

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej u centru je javne prozivke Niki Morgan iz Konzervativne partije i to zbog ni manje ni više nego jednih kožnih pantalona.

Sve je počelo kada je pre nekoliko dana britanska premijerka dala intervju za list Sandej tajms. Intervju su pratile fotografije iz njenog doma. Na jednoj od slika, Mejova sedi u dnevnoj sobi pored kamina u braon kožnim pantalonama.

"Ja nemam kožne pantalone. Mislim da nikada nisam dala toliko novca ni na šta osim za svoju venčanicu", izjavila je Morganova za Tajms i dodala " uvek kada poželim da potrošim veliku svotu novca, pomislim, a kako ću da objasnim to narodu".

Inače, sporne kožne pantalone koštaju 995 funti i ta činjenica pokrenula je ozbiljnu diskusiju na ostrvu. Posle komentara Morganove, u priču se uključila Nadin Dories, još jedna političarka iz Konzervativne partije.

"Mislim da su takvi komentari Morganove seksistčki. Zašto ranije nije komentarisala kameronova ekstremno skupa odela", rekla je ona.

Mejova nije želela da previpe pažnje daje ovoj temi, ali "afera pantalone" postala glavna tema britanskih medija.

Kada su Mejovu novinari tokom posete Bahreinu ipak upitali da prokomentariše da li je njen modni izbor možda ipak previše za glasače, Mejova je dala krajnje nejasan odgovor - da je za "zemlju je važno da bude funkcionalna za svakog" i da je putujući Britanijom upoznala "različite ljude u različitim okolnostima" koji su joj to rekli.

Saga o pantalonama dobila je i nastavak kada su u SMS raspravu ušle Niki Morgan i Fiona Hil, šefica kabineta premijerke Mej. Morganova je trebalo da prisustvuje sasatanku o Bregzitu, ali je Hilova, kako pišu mediji, opozvala njenu pozivnicu zbog njenih komenatara o kožnim pantalonama, što je kabinet Tereze Mej odmah demantovao.

Bivši kancelar Kenet Klark ovu svađu prokomentarisao je za BBC rečima da mu je "žao žena u politici".

"Žao mi je žena u politici. Drago mi je da mi muškarci u politici nismo u centru pažnje zbog onoga što nosimo. Niki i Tereza, nadam se da ćemo imati ozbiljnu političku raspravu, a ako želite da se svađate oko toga koja šta nosi, mislim da će vas svi vaši prijatelji posavetovati da to ostane privatno", rekao je Klark.

(BBC)

(FOTO) TEREZA, KO TI ŠTRIKAO CIPELE?: Britanska premijerka i njena obuća koja šokira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track