UBICA ANĐEOSKOG LICA: Džihadisti objavili jeziv snimak plavokosog dečaka dok hladnokrvno ubija ljude
Foto: Printscreen/YouTube

Zgrozio svet

UBICA ANĐEOSKOG LICA: Džihadisti objavili jeziv snimak plavokosog dečaka dok hladnokrvno ubija ljude

Planeta -

Pojavljivanje plavokosog dečaka u uniformi i s pištoljem u ruci koji u juče objavljenom snimku Islamske države hladnokrvno ubija jednog zarobljenika zgrozila je svet.

Kako piše Daily Mail, snimak datira odnedavno i nastala je u Mosulu, na severu Iraka. Traje petnaestak minuta i u njoj narator uglavnom govori o vazdušnim napadima na položaje Islamske države.

Naredili mu da špijunu puca u potiljak

Ali, u jednom trenutku na snimku se pojavljue plavokosi dečak, rekli bismo anđeoskog lica, ne stariji od 10 godina, kome jedan džihadista daje u ruke repetirani pištolj i naređuje mu da muškarcu s povezom na očima i u narandžastom kombinezonu tipičnom za zarobljenike, ispali hitac u potiljak.

Glas u pozadini za to vreme objašnjava kako je reč o uhapšenom špijunu.

Dečak je verovatno Evropljanin

Identitet dečaka s ovog jezivog snimka nije poznat, kao ni njegovo poreklo, ali pretpostavlja se da bi mogao biti iz Evrope. Nedavno je ID objavila sličan snimak u kojoj petorica dečaka za koje se pretpostavlja da su iz Velike Britanije, Egipta, Turske, Tunisa i Uzbekistana takođe s oružjem u rukama učestvuju u ubistvu jednog zatvorenika.

Snimak koji je objavljen na Jutjubu je najverovatnije sažetak dužeg snimka i ne sadrži sam čin ubistva, ali i bez toga je dovoljno jeziv.

(Dejli mejl/Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track