(VIDEO) OVAKO JE ZAVRŠILA MONIKA LEVINSKI: Pobegla iz Amerike i evo čime se danas bavi
Foto: Ap 7 Okt 2016

Bivša ljubavnica Bila Klintona

(VIDEO) OVAKO JE ZAVRŠILA MONIKA LEVINSKI: Pobegla iz Amerike i evo čime se danas bavi

Planeta -

Afera Bila Klintona sa pripravnicom Monikom Levinski, bila je jedna od najvećih u američkoj istoriji, a svet je mesecima pratio dešavanja.

Levinski je u Belu kuću došla nakon što je 1995. završila psihologiju. Tada je, sa samo 20-ak godina, upoznala američkog predsednika sa kojim će ući u kratkotrajnu aferu. Afera je do javnosti došla jer su američke vlasti došle do Monike Levinski tragom jednog drugog slučaja. Cela priča je eksplodirala, a Levinski se, tek na pragu dvadesetih, našla na stubu srama.

"Nisam imao seksualni odnos sa tom ženom", izjavljivao je tada Bil Klinton, a ostaće to jedna od najpoznatijih izjava iz njegovog dvostrukog mandata. I jedna od najvećih laži.

Levinski će kasnije priznati da su imali oralni seks. Levinski se nakon skandala povukla iz javnosti koja je često stavljala na stub srama. U javnost će se delimično vratiti tek unatrag par godina.

"Svesna sam toga kako me ljudi gledaju. U mom slučaju vreme ne leči baš sve. U očima javnosti uvek ću biti ljubavnica Bila Klintona", priznala je Levinski nedavno.

"Nazivali su me glupačom i kurvom. Bilo je zaista zastrašujuće biti u središtu tog medijskog vrtloga. Mnogo toga imalo je i veze s tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali uvek ću tvrditi da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije kada sam postala žrtva u pokušaju da se sačuva njegova pozicija. Njegova administracija, mediji i političari su me žigosali", tvrdi Levinski.

Ali Monika je poslednjih par godina odlučila da okrene novu stranicu u životu. Umesto da beži od svoje prošlosti i strahova, odlučila je da ih prihvati i živi sa njima. Postala je borac za ljudska prava i učestvuje u radu mnogih organizacija koje štite ljude od verbalnog i psihičkog nasilja.

U jednom televizijskom intervjuu neposredno pred izbore, Levinski je rekla šta je zapravo podstaklo da krene s humanitarnim radom. Pogodilo ju je, kaže, samoubistvo jednog studenta 2010. godine kog su preko interneta zadirkivali i maltretirali njegove kolege. To je podsetilo na spornu 1998. godinu i majku koja je svako veče sedela kraj njenog kreveta jer se bojala da je ostavi samu.

U istoj emisiji voditelj je pitao o kampanji Hilari Klinton koja je tada bila u punom zamahu. "Mislim da je divno da se žene iz obe stranke bore za više pozicije", kratko je prokomentarisala Levinski. Njen povratak u javni život značio je i dolazak na društvene mreže, posebno Tviter gde je prati preko 130.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track